Cultuurfonds Overijssel steunt 56 cultuur- en natuurprojecten in tweede kwartaal 2021

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van 2021 € 173.165 toegezegd aan 56 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
8 juli 2021
Cultuurfonds Overijssel steunt 56 cultuur- en natuurprojecten in tweede kwartaal 2021
Fotocredits:
Corpus Dei

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur van onder de indruk is. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde.

Schitterend Almelo

Stichting Productiehuis Nederland uit Almelo kan voor het kunstproject Schitterend Almelo rekenen op een bijdrage van € 10.000, deels afkomstig uit Stadsfonds Almelo.

Het project is een samenspel tussen kunstenaar Sibyl Heijnen en een verscheidenheid aan Almeloërs. Heijnen werkt onder meer samen met basisschoolleerlingen. Ze gebruikt blikjes uit zwerfafval om een kunstwerk letterlijk te laten schitteren. Er wordt een opruimactie voor scholieren gestart om meer bewustwording over zwerfafval te creëren en zij gaan meebouwen aan het kunstobject. Schitterend Almelo vindt eind 2021 plaats op verschillende locaties in de stad. Het resultaat is zowel fysiek te bezoeken als digitaal mee te beleven.

Hamlet - King’s Men

King’s Men uit Enschede ontvangt voor de theaterproductie Hamlet een bijdrage van € 5.000.

Het gezelschap speelt Shakespeares Hamlet in een eigenzinnige, meertalige bewerking (Duits, Engels, Nederlands en Twents) op bijzondere buitenlocaties in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Het landschap is het decor, de meertaligheid de sleutel tot het publiek. Met snelle kostuumwisselingen en aanstekelijke brutaliteit spelen de vier acteurs alle (vrouwen)rollen.

Corpus Dei 

Het Ikonenmuseum Kampen kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de tentoonstelling Corpus Dei.

De expositie is het resultaat van een ontmoeting tussen fotograaf Sabrina van den Heuvel en conservator Liesbeth van Es. Later is Edwin Becker (hoofdconservator Van Gogh Museum Amsterdam) daarbij aangeschoven. Kernwoorden voor de expositie zijn mystiek, beleving, sfeer. Wat doen de beelden van de foto’s en de ikonen met de bezoeker? Hoe inspireerden de teksten van Michelangelo en de evangeliën de kunstenaar en ikonenschilders? De tentoonstelling opent in het najaar van 2021.

Livestreamapparatuur poolinstallatie FACE

De poolinstallatie van FACE uit Deventer kan rekenen op een bijdrage van € 7.116.

Het pooldepot is uitgebreid met een kwalitatieve livestream-set, die overal inzetbaar is en breed toegankelijk voor amateurverenigingen in Overijssel. Tegen een gunstig tarief kunnen zij deze apparatuur huren, net als licht, geluid en podiumdelen. Zie voor meer informatie:

www.cultuurfonds.nl/huur-licht-geluid-en-podiumdelen