Regeling Kleine Natuurprojecten is doorslaand succes

Cultuurfonds Overijssel schort regeling tijdelijk op
Zwolle, 18 mei 2020
Regeling Kleine Natuurprojecten is doorslaand succes
Fotocredits:
Werkgroep vrijwillige landschapsgidsen

Vanwege het doorslaande succes heeft het Cultuurfonds Overijssel de Regeling Kleine Natuurprojecten per 1 mei moeten opschorten. Aanvragers wisten het Cultuurfonds sinds 1 januari 2020, het moment waarop de regeling in werking is getreden, meteen goed te vinden. We hopen dat de sluiting tijdelijk is, maar zijn hier op dit moment toe genoodzaakt, omdat het budget op is wat voor de regeling was gereserveerd.

Eind juni besluit het Cultuurfonds Overijssel of de regeling in de loop van dit jaar opnieuw kan worden opengesteld voor aansprekende kleine natuurprojecten. Wij vragen potentiële aanvragers daarom of ze de website www.cultuurfonds.nl/overijssel daarvoor in de gaten willen houden.

Trots melden we dat we tot nu de volgende mooie projecten hebben kunnen steunen in 2020:

  • Vrijwilligers i.s.m. schoolkinderen Hoonhorst: het maken van mezen-nestkasten
  • Werkgroep vrijwillige landschapsgidsen (Landschap Overijssel en IVN afdeling Enschede): aankoop telescoopkijker met statief en draaikop
  • Buurtbewoners Voorsterweg 53E-55 Zwolle: realiseren groenvlakken met boomtuintjes en bloemenweide
  • Bewoners watertoren Zwolle: aanleg kleinschalig voedselbos
  • Bewoners Rofofstraat, Aastraat en Veltkampsweg in Almelo: aankoop nestkasten, bloem- en plantmateriaal

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is een bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Meedoen met onze missie? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend!