Cultuurfonds Utrecht kent €158.710 toe in september

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in september aan 60 projecten een financiële bijdrage toegekend. In totaal werd een bedrag van € 158.710 toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming en natuur.
21 september 2018
Cultuurfonds Utrecht kent €158.710 toe in september
Fotocredits:
Nieuwegeins Amateur Symfonie Orkest

Allerlei projecten konden op een mooie bijdrage rekenen. Stichting Realisatie Bibliotheek op de Neude ontving €5.000 voor de documentaire ‘Een nieuwe Bibliotheek’. Aan de Stichting Oosterspoorbaan Utrecht werd €3.000 toegekend voor de herinrichting van een plantsoen tot natuurspeeltuin. Fanfarecorps Erica Austerlitz kreeg €3.400 voor de aanschaf van muziekinstrumenten. Stichting Licht op Vianen ontving €4.000 voor het openluchtspel ‘Watervlucht’. Nieuwegeins Amateur Symfonie Orkest werd ondersteund met €1.000 voor het NAS-kindermatinee.

Fondsen op Naam
De bijdragen werden toegkend mede uit verschillende Fondsen op Naam, die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht in beheer zijn. Vooral het Cultuurfonds Stichtse Vecht, Cultuurfonds Houten en het Van Hoorn-Koster Fonds zijn veelvuldig aangesproken. Zo ontving Toneelgroep Maarssen’32 bijvoorbeeld €3.850 voor de theaterproductie ‘Johan van Oldenbarnevelt in de Stichtse Vecht’ en het Houtens Muziekcollectief €6.000 voor muzikale activiteiten in hun lustrumjaar.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten in september een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.