Cultuurfonds Utrecht steunt cursus over vleermuizen en 69 andere projecten

Cultuurfonds Utrecht gaat een cursus van Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming over de toekomst van de vleermuis in historische gebouwen ondersteunen. Daarnaast is er aan 69 andere projecten in totaal een bedrag van 187.435 euro toegekend in het eerste kwartaal van dit jaar.
22 maart 2019
Cultuurfonds Utrecht steunt cursus over vleermuizen en 69 andere projecten
Fotocredits:
Vleermuizen door Johannes Regelink

Enkele voorbeelden uit de lijst met toekenningen:

Steunstichting Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming kreeg een bijdrage uit het Sayers Fonds voor de cursus "een nieuwe toekomst voor vleermuizen in historische gebouwen" die in het najaar van 2019 gegeven zal worden. Vleermuizen spelen een belangrijke ecologische rol in Nederland. Het doel van de cursus is om kennis over te brengen over hoe en waarom vleermuizen historische gebouwen nodig hebben.

Stichting Amersfoort in C ontving een mooie bijdrage voor de tentoonstelling "Johan&Maurits - van vriend tot vijand" die tussen 13 mei en 31 december te zien zal zijn in Museum Flehite te Amersfoort. 

Stichting Opera Viva Festival werd ondersteund voor het Opera Viva Festival dat dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden tussen 7-10 april in Woerden. Tijdens het festival wordt opera op toegankelijke wijze opgevoerd in Het Klooster en op diverse andere plekken in en rond het centrum. Er vinden allerlei activiteiten plaats zoals professionele optredens, amateur optredens, workshops voor kinderen, lezingen, documentaires en culinaire melodieën.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.