Gouden Uitroepteken uitgereikt

Cultuurfonds Utrecht heeft op 23 november het Gouden Uitroepteken, ter waarde van €2.500, uitgereikt aan Theatergroep Splinter uit Houten. Eemnesser Popkoor Dijksound ontving de tweede prijs van €1.500, en Lokaal Austerlitz kreeg de derde prijs van €1.000. De feestelijke uitreiking vormde de finale van het Advies op Maat-traject, een samenwerking tussen het Cultuurfonds en de Provincie Utrecht waarbij verenigingen advies kunnen inwinnen over organisatievraagstukken.
27 november 2018
Gouden Uitroepteken uitgereikt
Fotocredits:
Anna van Kooij

Advies op Maat
Het afgelopen jaar hebben dertien Utrechtse culturele organisaties, in samenwerking met een adviseur van de SESAM Academie (SEnioren en SAMenleving), gewerkt aan een specifiek organisatorisch vraagstuk, bijvoorbeeld op het gebied van marketing of fondsenwerving. De vijf organisaties die het meest innovatieve en succesvolle resultaat behaalden, streden afgelopen vrijdag om het Gouden Uitroepteken. Om zich te presenteren hadden de deelnemers filmpjes ingestuurd waaruit bleek welke stappen zij tijdens het traject hadden gezet om hun organisatievraagstuk aan te pakken. 

Theatergroep Splinter
De jury oordeelde dat Theatergroep Splinter het meest indrukwekkende resultaat had geboekt en loofde de club voor hun inzet en professionaliteit. Een echte opsteker, want Splinter is volop bezig met de voorbereiding van een grote productie en allerhande festiviteiten ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan aankomend jaar. Alle winnaars waren bijzonder blij met deze in hun ogen ‘aanmoedigingsprijzen’.