Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners.

Wat ga je doen?

Als lid van het bestuur kom je viermaal per jaar samen met een inspirerende groep van nog vijf experts, onder voorzitterschap van de commissaris van de Koning, A.A.M. Brok. Samen besluiten jullie over de bijdrage aan de ingediende projecten op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, cultureel erfgoed, muziek, theater, dans en film, buurtcultuur en natuur.

Alle ingediende verzoeken zijn al voorzien van een ‘preadvies’ door het bureau. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen en brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen theater. Je brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie. Je bent ‘ambassadeur’ van het Cultuurfonds Fryslân en bezoekt op uitnodiging af en toe concerten en projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je de nodige expertise hebt op het gebied van theater, dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein en beschikt over een goed netwerk in de provincie Fryslân. Daarnaast is het van belang dat je woont in de provincie en de Friese taal verstaat.

Wat bieden wij jou?

  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Fryslân en het landelijk Cultuurfonds op het gebied van cultuurbeleid, mecenaat, nieuwe samenwerkingspartners etc.
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met bijdragen van het Cultuurfonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Wij streven naar een divers en inclusief Cultuurfonds. Wij kijken dan ook uit naar een kandidaat die ons bestuur in allerlei opzichten versterkt.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór maandag 22 januari 2024 je motivatiebrief met CV naar friesland@cultuurfonds.nl.

Vragen?

4 A5 A9204
Mirjam Sutman Meijer
ambtelijk secretaris
mirjam@cultuurfonds.nl