Eerbetoon aan muzikaal talent

Wij helpen muzikaal talent graag op weg naar succes. Het afgelopen jaar waren er diverse talentvolle en inspirerende winnaars die in de prijzen vielen. Begin dit jaar kreeg zangeres Pitou het Cultuurfonds Pop Stipendium, als erkenning voor haar innovatieve ontdekkingsreis in de muziek. Eind vorig jaar Camiel Jansen onderscheiden met de Rogier van Otterloo Award als meest veelbelovende Nederlandse jonge componist. En ontving Fee Suzanne de Ruiter het Margit Widlund Stipendium voor jonge talentvolle zangeressen. Allemaal top muzikanten waar wij in de toekomst graag nog meer van willen zien en horen.

Popstipendium2024 Pitou Foto Ben Houdijk 3

Muzikaal doorgeefluik

Onze donateurs en schenkers helpen ons de artistieke dromen van muzikanten waar te maken. Zo komt het Margit Widlund Stipendium bijvoorbeeld uit een nalatenschap en kunnen wij veel van onze (muziek)beurzen uitdelen dankzij diverse CultuurFondsen op Naam.

De gulheid en ondersteuning van onze donateurs en schenkers maken carrières waar en laat muziek klinken.

Ben Vos en Sarah Jeffery spreken elkaar over hun liefde voor muziek
Ben Vos en Sarah Jeffery

"Mijn vrouw en ik hielden allebei veel van muziek. Als je zelf ergens plezier aan beleeft, dan gun je dat anderen ook."

Ben Vos · Insteller HeBe Fonds

Wil jij muziek ondersteunen?

Een algemene gift zorgt dat wij de meest urgente en kansrijke projecten op het gebied van cultuur en natuur kunnen ondersteunen. Maar het is bij ons ook mogelijk te schenken aan een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld muziek. Benieuwd hoe? 

Toekomstmuziek

Met onze muziekbeurzen investeren wij ook in de toekomst van muzikale talenten. Studenten die hun talent verder willen ontwikkelen door te studeren aan een conservatorium in het buitenland of die een nieuw instrument willen aanvragen, kunnen bij ons terecht.

De beste violist worden in New York. Kaya doet het, met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds.

Investering in muzikale diversiteit

Maar het draait bij ons niet alleen om individuele talenten; we hebben een brede kijk op muziek. We ondersteunen verschillende muziekprojecten. Van wereldmuziek tot jazz, van pop tot opera, en van klassiek tot hedendaags. Kortom, we omarmen de diversiteit in de muziekwereld.

Bij ons kun je aankloppen voor initiatieven, waaronder onze muziekinstrumentenregelingen. Deze regelingen stellen muziekinstrumenten beschikbaar voor muziekverenigingen in het hele land. Via onze provinciale afdelingen kunnen verenigingen een bijdrage aanvragen voor het kopen van een instrument. Op deze manier hopen wij muziek voor iedereen toegankelijk te maken.

Uiteraard ondersteunen we ook amateurmuziekprojecten, festivals, fanfares, kamermuziek en muziekeducatieprojecten. Mooie voorbeelden hiervan zijn de online muziekwedstrijd voor kinderen van het Prinses Christina Concours, Meer Muziek in de Klas, het Leerkoor en het Leerorkest. Maar ook kleinere initiatieven kunnen bij ons terecht voor een financiële helpende hand.

Klaar om jouw muzikale ideeën te laten klinken?

Ben jij bezig met een uniek muziekproject? Het Cultuurfonds staat voor je klaar! Of het nu gaat om een jazzexperiment, een kamermuziekensemble of een educatief programma, wij bieden ondersteuning. Doe vandaag nog een aanvraag.