Nieuws
& acties

Landelijk

Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

11/06/2020

Cathelijne Broers wordt per 1 november directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.

Landelijk

Vraag gratis ons Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Landelijk

Nieuwe regeling Themafonds Erfgoedvrijwilligers voor educatieve middelen

24/09/2020

Van 1 t/m 20 oktober kunnen erfgoedorganisaties een aanvraag doen voor educatieve projecten, zoals audiotours. Deze regeling is voor erfgoedorganisaties, die grotendeels afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers.

Gelderland

Music Support Gelderland | Nieuw fonds voor muzikanten

16/09/2020

Het Cultuurfonds en Poppunt Gelderland starten een nieuwe regeling om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken.

Overijssel

Music Support Overijssel | Nieuw fonds voor muzikanten

16/09/2020

Het Cultuurfonds en Poppunt Overijssel starten een nieuwe regeling om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken.

Landelijk

29 podiumkunsten producenten krijgen 1 miljoen euro van Kickstart Cultuurfonds

16/09/2020

Goed nieuws voor 29 producenten! Kickstart Cultuurfonds doneert ruim 1 miljoen euro aan 29 producenten van professionele podiumkunsten. Producenten konden een aanvraag indienen om hun producties coronaproof te maken om zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen.

Noord-HollandZuid-Holland

Winactie | "Wat niet is maar kan zijn"

14/09/2020

‘Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?’ Deze vraag wordt door 10 schrijvers onderzocht in de essaybundel "Wat niet is maar kan zijn". Wij hebben 5 exemplaren te verloten onder onze donateurs!

Noord-Brabant

Winactie | Tickets BredaPhoto 2020

14/09/2020

BredaPhoto is de grootste fototentoonstelling van de Benelux. Dit jaar is de negende editie van 9 september tot 25 oktober, en wij hebben tickets te vergeven! Nationale en internationale topfotografen tonen - samen met nieuw talent - hun werk door de hele stad Breda. Zowel in musea als in de publieke ruimte.

Landelijk

Paradiso, Bimhuis en 20 andere muziekpodia krijgen bijdrage uit Kickstart Cultuurfonds

11/09/2020

Ruim 1 miljoen euro voor 22 muziekpodia in Nederland. Kickstart Cultuurfonds geeft een bijdrage aan onder meer Paradiso en Bimhuis in Amsterdam, De Meester in Almere en De Pul in Uden.

Noord-Brabant

Poëzie op het landgoed tijdens Open Monumentendag

09/09/2020

Op uitnodiging van Cultuurfonds Noord-Brabant en Uitgeverij Tilt verbleef de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen een week lang in het Brabantse Achtmaal. Speurend naar de geest van dichteres Henriëtte Roland Holst. Tijdens Open Monumentendag dit weekend kun je een natuurwandeling combineren met een poëzievoordracht van Bowen.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur