Nieuws
& acties

Landelijk

Livestream | 80 jaar Cultuurfonds vanuit de Lichtfabriek

30/09/2020

Op donderdagmiddag 8 oktober steken we de cultuur een hart onder de riem met een cultureel programma vanuit de Lichtfabriek in Haarlem. Zijne Majesteit de Koning is daarbij aanwezig, en jij kunt er vanaf 12:00 uur bij zijn via de livestream.

Landelijk

Vraag gratis ons Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Landelijk

Harry Wich Stipendium voor Julian Verkerk

26/10/2020

Julian Verkerk (1999) is de winnaar van het Cultuurfonds Harry Wich Stipendium 2020! Als aanstormend talent in de theatervormgeving mag Verkerk aankomend jaar een bedrag van 12.500 euro besteden aan een vervolgopleiding of -studie in het buitenland om zijn werk verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Landelijk

Kickstart Cultuurfonds geeft 1,4 miljoen euro aan 44 podiumkunsten-producenten

21/10/2020

Kickstart Cultuurfonds doneert ruim 1,4 miljoen euro aan 44 producenten van professionele podiumkunsten te doneren. Onder hen zijn Ellen ten Damme, Indehens, The Magic of Jeans en LaLaLa Live. In totaal worden er met deze donaties bijna 1.500 concerten en voorstellingen in heel Nederland mogelijk gemaakt.

Anna Enquist brengt ode aan Nijhoff Vertaalprijs winnaars 2020

19/10/2020

"Als ik aan het vertalen ben, dan stel ik mij voor dat ik met de schrijver aan het dansen ben. Als wij samen mooi dansen, dan weet ik dat mijn vertaling zal lukken," aldus Irina Michajlova. Zij en Jacques Westerhoven ontvingen dit jaar allebei de Martinus Nijhoff Vertaalprijs.

deze actie eindigt op 23/11/2020

Kortingsactie | Bloeiende duinen

De gedeeltelijke lockdown biedt een uitgelezen kans om de natuur in te gaan. Met dit boek doe je inspiratie op dankzij het beeldende overzicht van de flora en fauna van alle duingebieden: van het Zwin via Zeeland, de Hollandse duinen tot alle eilanden, inclusief Rottumeroog. Mail en ontvang een unieke kortingscode!

deze actie eindigt op 24/11/2020

Winactie | Uit naam van de majesteit

Van Heutsz is de meest omstreden militair uit de Nederlandse geschiedenis, maar tot op heden ontbrak er een gedegen biografie over hem. Onderzoeker Vilan van de Loo vult de lacune met een reconstructie van zijn carrière en zijn tijd. Wij hebben vijf exemplaren te vergeven onder onze donateurs.

Limburg

Jennifer Romen wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2020

16/10/2020

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Jennifer Romen, danseres en choreografe in de categorie Urban Dans. De heer Th.J.F.M. Bovens, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg reikt de prijs op 26 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

Landelijk

Urban theaterproducties gezocht!

15/10/2020

Is jullie theater van plan om urban podiumproducties te programmeren? Het Cultuurfonds stimuleert dit met de Urban producties garantieregeling. Vanaf 1 januari 2021 tot 15 februari 2021 kunnen theaters weer een aanvraag doen.

"'Relativeren" bestaat in het Russisch niet'

15/10/2020

We belden naar Rusland om vertaler Irina Michajlova te spreken. Ruslands meest prominente neerlandica vertaalt Nederlandse auteurs als W.F. Hermans, Toon Tellegen en Louis Couperus naar het Russisch. Daarnaast is zij hét gezicht van de Nederlandse letterkunde in haar land.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur