Nieuws
& acties

Landelijk

Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

11/06/2020

Cathelijne Broers wordt per 1 november directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.

Landelijk

Vraag gratis het Cultuurfonds Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Noord-Brabant

Anne Frankplein: van verrommeld plein naar plek voor herdenken en ontmoeten

10/07/2020

Vandaag werd in 's-Hertogenbosch het heringerichte Anne Frankplein geopend. In een bijzondere co-creatie tussen de stad, haar bewoners, professioneel kunstenaar Anne Wenzel en diverse andere organisaties heeft het plein een totaal andere uitstraling gekregen en werd het een plek voor ontmoeting en herdenking. Het Prins Bernhard Cultuurfonds droeg vanuit het Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant bij aan de herinrichting.

Gelderland

Cultuurfonds Overijssel investeert in educatie voor groene schoolpleinen

09/07/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel gaat 25 basisscholen met een groen schoolplein ondersteunen om daar nog meer uit te halen. Het Cultuurfonds financiert daarom voor deze scholen een natuurworkshop en een jaar lang begeleiding voor hun docenten en stelt een werkkist ‘En nu naar buiten’ ter beschikking. Voorwaarde is dat zij hun schoolplein vergroenen via Groene Schoolpleinen Overijssel.

Landelijk

Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

02/07/2020

De BankGiro Loterij en een grote groep private fondsen lanceren vanaf 15 juli 2020 het Kickstart Cultuurfonds om theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten te helpen zich aan te passen aan de anderhalvemeter-samenleving. En het Prins Bernhard Cultuurfonds doet mee!

Landelijk

Update voor de cultuurmakers

30/06/2020

Op 12 juni 2020 opende het Cultuurmakersfonds met een budget van 2,5 miljoen euro. Vanwege de enorme hoeveelheid mooie aanvragen die we binnenkregen, was het budget al binnen een half uur ruimschoots overschreden. Op dit moment zijn de adviseurs alle aanvragen aan het verwerken. Wat valt ze op?

deze actie eindigt op 14/07/2020

Winactie | Tickets voor het Grachtenfestival

Van 7 t/m 16 augustus 2020 vindt het Grachtenfestival weer plaats in Amsterdam. Bij het Grachtenfestival ontdek je klassieke musici van de nieuwste generatie op een van de dertig corona-proof podia, of via livestreams. Het thema van het festival is dit jaar 'Wonder'. Wij hebben 5x2 tickets te vergeven onder onze donateurs.

Landelijk

Steun nieuw themafonds Kastelen & Historische Buitenplaatsen

29/06/2020

Nederland telt veel monumentale kastelen en historische buitenplaatsen. Om steun, kennis en innovatie voor het behoud van deze plekken te bevorderen, hebben Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) en het Cultuurfonds hebben de krachten gebundeld en dit nieuwe themafonds opgericht. Doe mee en steun ons unieke erfgoed!

deze actie eindigt op 14/07/2020

Winactie De Kunsthal Expo + Catalogus | Black Album / White Cube

In De Kunsthal is t/m 10 januari 2021 een unieke expositie te bewonderen over de moderne kruisbestuiving tussen popmuziek en moderne kunst: 'Black Album/ White Cube'. Wij hebben 5x2 tickets voor de expositie te vergeven, inclusief de catalogus.

Utrecht

Nieuwe tijdelijke coronaregeling Cultuurfonds Utrecht

26/06/2020

De culturele sector is hard getroffen door de coronacrisis. Nu podia, musea en theaters de deuren langzaam weer openen wil het Cultuurfonds Utrecht een helpende hand bieden. Daarom wordt vanaf 20 juli t/m 31 juli 2020 een tijdelijke corona-investeringsregeling in het leven geroepen.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur