Landelijk

Cultuurfonds grootste beurzenverstrekker van Nederland

04/07/2019

Bijna 3 miljoen euro heeft het Cultuurfonds mogen verdelen onder 234 topstudenten voor een buitenlandbeurs. Dankzij meer giften van particulieren die willen investeren in educatie, kennis en talentontwikkeling, is het Cultuurfonds de grootste particuliere beurzenverstrekker van Nederland. Er was dit jaar 1 miljoen euro extra beschikbaar voor beurzen. Meer vrouwen dan mannen vroegen een beurs aan. Opvallend was de hoge studieschuldenlast.

Landelijk

Charlotte Köhler Prijzen voor Eva Line de Boer en Robert Glas

04/07/2019

De Charlotte Köhler Prijzen voor theater en beeldende kunst gaan dit jaar naar theatermaker Eva Line de Boer en fotograaf en filmmaker Robert Glas.

Landelijk

Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019

20/06/2019

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren in totaal 64.000 euro voor OASE 2019.

Utrecht

Natuuraanvraagloket KIEM succesvol eerste halfjaar

19/07/2019

Via natuurloket KIEM hebben het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Cultuurfonds Utrecht in het eerste halfjaar veertien groeninitiatieven kunnen ondersteunen in Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Leusden, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Amersfoort en Woerden. Dankzij KIEM krijgen vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht een boost.

Noord-Holland

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 'De Notenkraker' op de basisschool en 129 andere projecten

16/07/2019

Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede deel van dit jaar ruim € 365.000 toegekend voor 130 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Noord-Holland. Één van die projecten is een dansproject op basisscholen in samenwerking met de Nationale Balletacademie.

actie

Winactie: De zaak Oldenbarnevelt

Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt terechtgesteld. Historicus en jurist Wilfried Uitterhoeve heeft de hele zaak nogmaals onderzocht, van voorgeschiedenis tot nasleep. We mogen 5 exemplaren verloten onder donateurs!

actie

Korting op De Drie Musketiers in het Amsterdamse Bostheater

Theatergroep De Warme Winkel pakt deze zomer uit met haar bewerking van de klassieker 'De Drie Musketiers' van Alexandre Dumas uit 1844. Het drietal staat al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en eergevoel. De Warme Winkel geeft door slapstick en spektakel een frisse draai aan dit middeleeuws epos met een spetterende zomervoorstelling in het Amsterdamse Bostheater.

actie

Wolkerswandeling in Leiden, van expositie naar expositie

Op zaterdag 28 september is er speciaal voor donateurs van het Cultuurfonds een wandeling in Leiden met Kasper van Ommen van de Universitaire Bibliotheken Leiden langs bijzondere plekken uit het leven van Jan Wolkers.

Gelderland

Cultuurfonds Gelderland ondersteunt theater over verzetsvrouw Tante Riek en 100 andere projecten in de regio

11/07/2019

In het afgelopen kwartaal hebben 101 nieuwe projecten een bijdrage toegekend gekregen van het Cultuurfonds Gelderland, onder meer vanuit de fondsen op naam, zoals het Coulissen Fonds en het Gelders Waterschapsfonds. Er is bijna 400.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. Één van de projecten is de theaterproductie over verzetsvrouw Tante Riek in Winterswijk.

Noord-Holland

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor creatief buurthuis Bind in Zaandam

10/07/2019

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat dit jaar naar Stichting Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. Het ‘creatieve buurthuis’ is een huiskamer en laboratorium voor lokale initiatieven op het gebied van muziek, poëzie, kunst en theater. De prijs is op 10 juli uitgereikt door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Noord-Holland.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur