Nieuws
& acties

Charlotte Köhler Prijs dit jaar naar Chiara Re en Puck Verkade

03/05/2021

De Charlotte Köhler Prijzen voor theater en beeldende kunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds gaan dit jaar naar choreograaf Chiara Re en beeldend kunstenaar Puck Verkade. Dit werd maandagavond bekend gemaakt in de radioprogramma Volgspot op NPO Radio 5.Deze aanmoedigingsprijzen voor jong talent - van elk € 30.000 – worden later dit jaar uitgereikt. Juist in een jaar waar veel voorstellingen en tentoonstellingen niet doorgingen, wil het Cultuurfonds de makers blijven aanmoedigen om door te gaan met hun inspirerende werk.

Overijssel

Cultuurprijs Overijssel krijgt nieuwe vorm

03/05/2021

Op 20 september 2021 wordt de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt, na een afwezigheid van twee jaar. Het nieuwe bestuur, onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, werkt achter de schermen aan de nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking: ‘Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd’.

Kickstart Cultuurfonds geeft 3,1 miljoen euro aan producenten van podiumkunsten

28/04/2021

Goed nieuws voor 99 producenten van professionele podiumkunsten: Kickstart Cultuurfonds geeft hen 3,1 miljoen euro om hun producties coronaproof te maken en publiek weer op een veilige manier te kunnen bereiken, live of via streaming.

Landelijk

'Leve het geven' gaat door!

15/04/2021

Vanaf 2021 bundelen voordekunst, Cinecrowd en het Cultuurfonds in opdracht van Platform ACCT, de krachten en zetten zij het programma Leve het Geven door! Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden er gelden beschikbaar gesteld om particulier geven aan individuele makers en instellingen in Nederland te stimuleren.

Drenthe

Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs van het Cultuurfonds Drenthe

15/04/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs 2021: Loods13 uit Emmen, Museum Havezate Mensinge in Roden en Musicalgroep Kick uit de gemeente Tynaarlo. De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs uit aan de winnaar.

deze actie eindigt op 07/05/2121

WINACTIE: Hoveniers van Oranje

De tuinen van de prinsen en prinsessen van Oranje waren toonaangevend in de zeventiende eeuw. Ze werden onderhouden door hoveniers en ander personeel. Op basis van intensief archiefonderzoek heeft Lenneke Berkhout deze mensen kunnen identificeren. Wil je alles weten over hun werkzaamheden en band met de Oranjes? Maak als donateur kans op een exemplaar van 'Hoveniers van Oranje'.

deze actie eindigt op 07/05/2121

WINACTIE: Paul Celan - Verzameld werk

Wij geven 3 exemplaren weg van het verzamelde werk van één van de belangrijkste dichters van de vorige eeuw. De radicale poëzie van Paul Celan weet na 50 jaar nog steeds te raken. Het gehele dichtwerk van Celan is sinds eind 2020 weer in Nederlandse vertaling beschikbaar. Ton Naaijkens heeft zijn eerdere vertaling van de verzamelde gedichten uit 2013 volledig herzien.

Gelderland

Zes Gelderse artiesten ondersteund door Music Support Gelderland

14/04/2021

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels is de derde aanvraagperiode gesloten en krijgen zes Gelderse acts deze ronde een bijdrage voor hun plan.

Limburg

Cultuurfonds Limburg ondersteunt 38 cultuur- en natuurprojecten

14/04/2021

Cultuur en natuur in Limburg kregen in het eerste kwartaal van dit jaar een mooie impuls van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er werden 38 projecten ondersteund, van theaterproducties tot restauraties. In totaal werd er 165.000 euro aan cultuur en natuur in Limburg bijgedragen door het Cultuurfonds.

Hendrik Muller Fonds doneert 500.000 euro aan het Themafonds Erfgoedvrijwilligers

13/04/2021

De Stichting dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds subsidieert diverse culturele doelen van landelijke betekenis, zoals restauraties van rijksmonumenten, publicaties, prijzen en jonge veelbelovende Nederlandse studenten. Nu de erfgoedsector het moeilijk heeft, willen zij graag een steentje bijdragen aan het ondersteunen van de erfgoedvrijwilligers.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur