Landelijk

Charlotte Köhler Prijzen voor Eva Line de Boer en Robert Glas

06/06/2019

De Charlotte Köhler Prijzen voor theater en beeldende kunst gaan dit jaar naar theatermaker Eva Line de Boer en fotograaf en filmmaker Robert Glas.

Noord-Brabant

Saxofonist Mo van der Does wint Conservatorium Talent Award 2019

18/05/2019

Mo van der Does van het conservatorium uit Amsterdam heeft de Conservatorium Talent Award 2019 gewonnen in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Van der Does ontving de prijs, een geldbedrag van 5000 euro voor talentontwikkeling en een podium tijdens de komende editie Jazz in Duketown, uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Noord-Brabant

Design Museum Den Bosch presenteert Designprijs Noord-Brabant 2019

02/05/2019

Design Museum Den Bosch presenteert met trots het werk van vijf talenten uit de Brabantse designwereld in het kader van de Designprijs 2019 van Cultuurfonds Noord-Brabant. Het winnende werk van textiel- en productdesigner Simone Post is samen met dat van de vier andere genomineerden te zien van 1 juni t/m 18 augustus 2019.

Landelijk

Cultuurfonds eert bijzondere vrijwilligers met Zilveren Anjers

28/05/2019

De Zilveren Anjers zijn uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, op 28 mei in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

actie

Wolkerswandeling in Leiden, van expositie naar expositie

Op zaterdag 28 september is er speciaal voor donateurs van het Cultuurfonds een wandeling in Leiden met Kasper van Ommen van de Universitaire Bibliotheken Leiden langs bijzondere plekken uit het leven van Jan Wolkers.

actie

Excursie naar de schaapskooi in Ermelo!

Blatende schapen, rondzoemende bijen en een uitgestrekte heide. Ga op 13 juli met ons mee en bekijk en beleef het zelf.

actie

Win de uitgave over het gedeelde cultureel erfgoed in Amsterdam en Suriname!

In dit boekje van Stadsherstel is te lezen hoe Stadsherstel Amsterdam en Stadsherstel Suriname zich met steun van het Cultuurfonds gezamenlijk en afzonderlijk inzetten voor de historische gebouwen in hun stad. We verloten 15 exemplaren!

Landelijk

Stedelijk Museum Schiedam wint BankGiro Loterij Museumprijs 2019

17/05/2019

De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door Stedelijk Museum Schiedam. Met 39% van de stemmen sleepte het museum de prijs, die dit jaar in het teken stond van het ‘Meest Publieksvriendelijke Museum’, in de wacht. Door het winnen van de prijs ontvangt het museum in één klap 100.000 euro. Daarmee kan het zijn droom realiseren: een stadsplein vóór het museum, een ontmoetingsplek met geschiedenis en moderne kunst.

actie

Maak kans op de 'Orchideeën van de Benelux'

De 'Orchideeën van de Benelux' van Karel Kreutz behandelt alle orchideeën van Nederland, België en Luxemburg in één uitgave. Het is een omvangrijk standaardwerk van zo’n 1300 pagina’s in twee delen, waarin 150 hoofdsoorten, ondersoorten en variëteiten worden behandeld.

actie

Win het boek 'Everyone a photographer'

Aan het eind van de negentiende eeuw gingen mensen voor het eerst zélf met kleine handcamera’s hun dagelijks leven vastleggen. Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum onderzocht de afgelopen jaren honderden foto’s voor haar promotieonderzoek naar de opkomst van amateurfotografie in Nederland. We verloten 5 exemplaren van haar rijk geïllustreerde proefschrift!

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur