Landelijk

Reinbert de Leeuw krijgt oeuvreprijs Cultuurfonds

26/11/2018

Koningin Máxima heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uitgereikt aan componist, dirigent en pianist Reinbert de Leeuw.

Landelijk

Theaterauteurs gezocht voor het TheaterTekstTalent Stipendium 2020

04/12/2018

Wie laat in het theater een nieuwe stem klinken? Wie vertaalt actuele onderwerpen naar het toneel? Wie spreekt een breed en/of nieuw publiek aan? Vertel het ons vóór 1 februari 2019!

Pauline Meurs nieuwe voorzitter Cultuurfonds

01/11/2018

Pauline Meurs is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt per 1 januari 2019 Alexander Rinnooy Kan op, die negen jaar als voorzitter aan het Cultuurfonds was verbonden.

Friesland

Myn Skip uit Earnewâld wint Friese Anjer 2018

07/12/2018

Het openluchttheaterstuk 'Myn Skip' uit Earnewâld heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen.

Landelijk

Sieger White Award voor beeldend kunstenaar Ide André

06/12/2018

De Sieger White Award gaat dit jaar naar beeldend kunstenaar Ide André. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in een gerenommeerde galerie wordt gepresenteerd.

Landelijk

Voorpremière: documentaire over Reinbert de Leeuw

05/12/2018

In aanloop naar de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaf Reinbert de Leeuw een verrassingsconcert op station Amsterdam Centraal en werd hij geïnterviewd over zijn samenwerking met componisten, zijn fascinatie voor Erik Satie en zijn betrokkenheid bij een nieuwe generatie musici. Dit leverde een prachtig portret op over zijn allesomvattende liefde voor muziek. Zondag 9 december te zien op NPO2 Extra maar nu hier alvast online te bekijken!

Noord-Brabant

Brabant Bokaal voor Ans Buys, Gerard van Esch en Mark Kapteijns

03/12/2018

De Brabant Bokalen van het Cultuurfonds Noord-Brabant gaan dit jaar naar Ans Buys, Gerard van Esch en Mark Kapteijns, vanwege hun grote inzet voor cultuur en natuur in de provincie.

Drenthe

Wie krijgt de Drentse Anjer Prijs?

28/11/2018

Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de jaarlijkse Drentse Anjer Prijs. Welke groep geeft volgens u een opvallende impuls aan de Drentse cultuur? Tot 7 januari 2019 kunnen kandidaten worden voorgesteld voor de prijs die in april wordt uitgereikt.

Landelijk

Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor Jan Willem Bos

27/11/2018

De Martinus Nijhoff Vertaalprijs, de belangrijkste onderscheiding voor vertalers, gaat dit jaar naar Jan Willem Bos, voor zijn vertaaloeuvre vanuit het Roemeens naar het Nederlands. Hij vertaalde onder meer het omvangrijke drieluik 'Orbitor' van Mircea Cărtărescu. Met de prijs van 35.000 euro onderstreept het Cultuurfonds het belang van vertalen en het bereikbaar maken van internationale literatuur voor breed publiek.

Utrecht

Gouden Uitroepteken uitgereikt

27/11/2018

Cultuurfonds Utrecht heeft op 23 november het Gouden Uitroepteken, ter waarde van €2.500, uitgereikt aan Theatergroep Splinter uit Houten. Eemnesser Popkoor Dijksound ontving de tweede prijs van €1.500, en Lokaal Austerlitz kreeg de derde prijs van €1.000. De feestelijke uitreiking vormde de finale van het Advies op Maat-traject, een samenwerking tussen het Cultuurfonds en de Provincie Utrecht waarbij verenigingen advies kunnen inwinnen over organisatievraagstukken.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur