Nieuws
& acties

Landelijk

'Leve het geven' gaat door!

15/04/2021

Vanaf 2021 bundelen voordekunst, Cinecrowd en het Cultuurfonds in opdracht van Platform ACCT, de krachten en zetten zij het programma Leve het Geven door! Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden er gelden beschikbaar gesteld om particulier geven aan individuele makers en instellingen in Nederland te stimuleren.

Drenthe

Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs van het Cultuurfonds Drenthe

15/04/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft drie organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs 2021: Loods13 uit Emmen, Museum Havezate Mensinge in Roden en Musicalgroep Kick uit de gemeente Tynaarlo. De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs uit aan de winnaar.

Gelderland

Zes Gelderse artiesten ondersteund door Music Support Gelderland

14/04/2021

Afgelopen najaar startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels is de derde aanvraagperiode gesloten en krijgen zes Gelderse acts deze ronde een bijdrage voor hun plan.

Limburg

Cultuurfonds Limburg ondersteunt 38 cultuur- en natuurprojecten

14/04/2021

Cultuur en natuur in Limburg kregen in het eerste kwartaal van dit jaar een mooie impuls van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er werden 38 projecten ondersteund, van theaterproducties tot restauraties. In totaal werd er 165.000 euro aan cultuur en natuur in Limburg bijgedragen door het Cultuurfonds.

Hendrik Muller Fonds doneert 500.000 euro aan het Themafonds Erfgoedvrijwilligers

13/04/2021

De Stichting dr. Hendrik Muller’s Vaderlandsch Fonds subsidieert diverse culturele doelen van landelijke betekenis, zoals restauraties van rijksmonumenten, publicaties, prijzen en jonge veelbelovende Nederlandse studenten. Nu de erfgoedsector het moeilijk heeft, willen zij graag een steentje bijdragen aan het ondersteunen van de erfgoedvrijwilligers.

Gelderland

Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het eerste kwartaal van 2021 een theaterproductie in de natuur en 59 andere projecten

13/04/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal 2021 al 60 projecten ondersteund. Daarmee werd € 127.011 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

Zuid-Holland

Cultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt 63 projecten in eerste kwartaal 2021

09/04/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft in de eerste maanden van 2021, 63 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie ondersteund voor € 344.279. Geld voor onder meer een Bijentotem, het 125-jarig jubileumconcert van Harmonie Katwijk en De Haagse Jazzpodcast.

W-ISH FONDS: talentontwikkeling voor urban makers

06/04/2021

Het W-ISH Fonds is een fonds op naam van ISH Dance Collective dat is ingesteld met een startkapitaal van 75.000 euro, als onderdeel van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020. Het Cultuurfonds en ISH ondersteunen met dit fonds op naam talentontwikkeling voor makers in de hiphopdans en de urban sports. Ben jij een getalenteerde maker en heb jij een te gek plan? Doe dan nu een aanvraag!

Noord-Holland

Noord-Hollandse Popkanjers: nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland

01/04/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland lanceert in samenwerking met NH-Pop de Noord-Hollandse Popkanjers. Dit is een stimuleringsregeling voor Noord-Hollandse popmuzikanten die hun talent verder willen ontwikkelen. Via deze nieuwe regeling kunnen zij een financiële bijdrage aanvragen voor een optreden of een project dat hen verder helpt in hun muzikale carrière.

Noord-Brabant

Vrouwkje Tuinman schrijft het Brabants Boek Present 2021

01/04/2021

Vrouwkje Tuinman is de auteur van het derde Brabants Boek Present dat verschijnt onder de titel Tijdelijk verblijf. De uit ’s-Hertogenbosch afkomstige schrijfster treedt daarmee in de voetsporen van Jeroen Thijssen en Henk van Straten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt bouwen met dit geschenk door aan een literaire traditie in de provincie.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur