Nieuws
& acties

Landelijk

Het begin van iets moois

20/02/2021

Cultuur is dwars, rijk, dramatisch. Relativerend en verrassend. Cultuur kruipt waar het niet gaan kan. Cultuur vormen we samen. Makers en schenkers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers, nieuwe en oude gezichten. Want als je al die mensen, werelden en dromen samenbrengt, komt cultuur tot leven.

deze actie eindigt op 26/02/2121

Winactie: Springtij: gedichten over het leven met TBS

In de zomer van 2020 mocht Tsead Bruinja, als Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van de Pompestichting met tbs'ers en hun behandelaars spreken. Dat werden openhartige conversaties over hun jeugd, hun leven in de kliniek en de problemen waar ze tegen aanlopen. Op basis van deze gesprekken schreef Bruinja teksten die hij omschrijft als documentairepoëzie. Wij hebben 4 exemplaren te verloten onder onze donateurs!

Winactie: audiobundels gerenommeerde dichters

16/02/2021

Singel Uitgeverijen publiceert met behulp van een subsidie van het Cultuurfonds luisterboekversies van de meest recente bundels van o.a. Charlotte Van den Broeck, Hester Knibbe, Iduna Paalman en Anne Vegter. De dichters dragen in deze audiobundels hun eigen werk voor. Maak als donateur kans op deze prachtig voorgedragen bundels!

26 nieuwe Fondsen op Naam

16/02/2021

Bij het Cultuurfonds zijn er ook dit jaar weer nieuwe CultuurFondsen op Naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds, Techniek in Bedrijf Fonds en het Fonds Kindercultuurfonds.

Landelijk

Gezocht: natuurprojecten die verdroging tegengaan!

16/02/2021

Het veranderende klimaat heeft een grote invloed op de Nederlandse natuur. Verdroging zet soorten en gebieden onder enorme druk. Daarom reserveert het Cultuurfonds in 2021 €300.000 voor projecten waarin natuurorganisaties (de effecten van) verdroging tegengaan. Zo dragen wij bij aan toekomstbestendige natuur. Komt jouw project in aanmerking voor deze nieuwe regeling? Check de voorwaarden!

Landelijk

Update aanvragers Cultuurmakersfonds

15/02/2021

In verband met de voortdurende coronamaatregelen en de beperkte mogelijkheden voor onze aanvragers om hun projecten te kunnen uitvoeren, verzetten we voor de tweede keer de deadline waarop de uitvoering/voorstelling van het project moet zijn begonnen. De nieuwe deadline is nu 1 januari 2022.

Drenthe

Drentse Anjer Prijs inspireert tot meer en beter

10/02/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Drentse Anjer Prijs 2021. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000. De prijs wordt eind juni/begin juli 2021 uitgereikt.

Oase 2021 zoekt ervaren documentaire regisseurs

10/02/2021

Voor Oase 2021 roepen we ervaren documentaire regisseurs op om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires en daarvoor een aanvraag te doen. Aanvragen kunnen t/m dinsdag 30 maart 2021 bij het Filmfonds worden ingediend.

Noord-Brabant

Designprijs 2021 Cultuurfonds Noord-Brabant voor Bart Hess

09/02/2021

De Designprijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant gaat dit jaar naar de Eindhovense kunstenaar en ontwerper Bart Hess. Juryvoorzitter Maarten Hartveldt: “Bart Hess doet de wereld versteld staan met zinnenprikkelend en revolutionair design.”

Landelijk

Marthe Kes aan de slag bij het Boijmans dankzij Conservatoren Stipendium

01/02/2021

Deze maand start Marthe Kes als junior conservator Toegepaste Kunst en Vormgeving bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Haar plek is mogelijk gemaakt door een Conservatoren Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur