Landelijk

Jong Metropole krijgt nieuwe ‘Rogier van Otterloo-muziek’

01/08/2019

De jonge componist Damiano Pascarelli (1987) krijgt dit jaar de Rogier van Otterloo Award. Deze stimuleringsprijs van het Cultuurfonds bestaat uit een compositie-opdracht voor Jong Metropole in de geest van Rogier van Otterloo (1941-1988) en een geldbedrag van 5.000 euro. Tijdens een concert bij Radio Kootwijk op zaterdag 10 augustus speelde Jong Metropole het stuk van de vorige winnaar Tijn Wybenga, die vervolgens het stokje overdroeg aan Damiano Pascarelli.

Noord-Brabant

René Daniëls ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant

01/08/2019

Kunstenaar René Daniëls ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury valt zijn waarde voor de hedendaagse schilderkunst niet te onderschatten. “We willen René Daniëls eren voor zijn rijke oeuvre, maar zeker ook voor de aanhoudende invloed van zijn werk op jonge generaties kunstenaars”, aldus juryvoorzitter Verily Klaassen.

Landelijk

Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019

20/06/2019

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren in totaal 64.000 euro voor OASE 2019.

actie

Wolkerswandeling in Leiden, van expositie naar expositie

Op zaterdag 28 september is er speciaal voor donateurs van het Cultuurfonds een wandeling in Leiden met Kasper van Ommen van de Universitaire Bibliotheken Leiden langs bijzondere plekken uit het leven van Jan Wolkers.

Utrecht

Natuuraanvraagloket KIEM succesvol eerste halfjaar

19/07/2019

Via natuurloket KIEM hebben het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Cultuurfonds Utrecht in het eerste halfjaar veertien groeninitiatieven kunnen ondersteunen in Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Leusden, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Amersfoort en Woerden. Dankzij KIEM krijgen vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht een boost.

Noord-Holland

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 'De Notenkraker' op de basisschool en 129 andere projecten

16/07/2019

Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede deel van dit jaar ruim € 365.000 toegekend voor 130 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Noord-Holland. Één van die projecten is een dansproject op basisscholen in samenwerking met de Nationale Balletacademie.

actie

Korting op De Drie Musketiers in het Amsterdamse Bostheater

Theatergroep De Warme Winkel pakt deze zomer uit met haar bewerking van de klassieker 'De Drie Musketiers' van Alexandre Dumas uit 1844. Het drietal staat al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en eergevoel. De Warme Winkel geeft door slapstick en spektakel een frisse draai aan dit middeleeuws epos met een spetterende zomervoorstelling in het Amsterdamse Bostheater.

Gelderland

Cultuurfonds Gelderland ondersteunt theater over verzetsvrouw Tante Riek en 100 andere projecten in de regio

11/07/2019

In het afgelopen kwartaal hebben 101 nieuwe projecten een bijdrage toegekend gekregen van het Cultuurfonds Gelderland, onder meer vanuit de fondsen op naam, zoals het Coulissen Fonds en het Gelders Waterschapsfonds. Er is bijna 400.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. Één van de projecten is de theaterproductie over verzetsvrouw Tante Riek in Winterswijk.

Noord-Holland

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor creatief buurthuis Bind in Zaandam

10/07/2019

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat dit jaar naar Stichting Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. Het ‘creatieve buurthuis’ is een huiskamer en laboratorium voor lokale initiatieven op het gebied van muziek, poëzie, kunst en theater. De prijs is op 10 juli uitgereikt door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Noord-Holland.

Groningen

Kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen gezocht!

05/07/2019

In 2019 slaan het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Groningen voor het eerst de handen ineen bij het organiseren en uitreiken van de Groninger cultuurprijzen. De feestelijke uitreiking vindt plaats op maandagavond 11 november 2019 in Martiniplaza te Groningen. Tot en met 30 augustus kunnen kandidaten worden aangedragen in drie verschillende categorieën: professioneel, talent, of amateur. Ben of ken je iemand die een bijzondere bijdrage levert aan de ontwikkeling en/of zichtbaarheid van de Groninger kunst en cultuur?

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur