Nieuws
& acties

Landelijk

Cathelijne Broers nieuwe directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

11/06/2020

Cathelijne Broers wordt per 1 november directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt Adriana Esmeijer op, die negentien jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is geweest.

Landelijk

Vraag gratis ons Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Landelijk

Cultuurmakersfonds ondersteunt 300 cultuurprojecten!

17/07/2020

Het Cultuurmakersfonds heeft vijf miljoen euro kunnen toekennen aan 300 cultuurprojecten. Daarmee is de opbrengst van de actie #doemeemetjeaow, een grote anonieme schenking én de bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen terechtgekomen daar waar het hard nodig is.

Drenthe

Cultuurfonds Drenthe steunt 70 projecten voor ruim € 160.000

16/07/2020

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste helft van 2020, € 163.156 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 69 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Landelijk

Charlotte Köhler Prijs voor breaking collectief The Ruggeds

14/07/2020

De Charlotte Köhler Prijs voor theater, een aanmoedigingsprijs van 30.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds, gaat dit jaar naar breaking collectief The Ruggeds. ”The Ruggeds hebben hiphopdans van Nederlandse bodem op de kaart weten te zetten”, aldus het Cultuurfonds.

Gelderland

Provincie Gelderland steunt Gelderse makers in coronatijd

14/07/2020

De provincie Gelderland gaat cultuurmakers in de provincie ondersteunen met een gift van 225.000 euro aan het Cultuurmakersfonds. Dit fonds is onlangs ingesteld bij het Prins Bernhard Cultuurfonds om culturele makers zonder langjarige subsidie te helpen de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen en actief en creatief te blijven.

Friesland

Cultuurfonds Fryslân ondersteunt 38 cultuur- en natuurprojecten

13/07/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft onlangs aan 38 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Hiermee gaat een bedrag van € 75.526 naar de sector, die het door de corona-crisis zo moeilijk heeft. Musea zijn dicht, theatervoorstellingen gaan niet door en festivals zijn afgelast. Daarom is het juist nu belangrijk om makers te blijven ondersteunen. Het Cultuurfonds is bovendien coulant met het uitbetalen van de toegezegde steun, mochten projecten (deels) nog niet doorgaan.

Noord-Brabant

Anne Frankplein: van verrommeld plein naar plek voor herdenken en ontmoeten

10/07/2020

Vandaag werd in 's-Hertogenbosch het heringerichte Anne Frankplein geopend. In een bijzondere co-creatie tussen de stad, haar bewoners, professioneel kunstenaar Anne Wenzel en diverse andere organisaties heeft het plein een totaal andere uitstraling gekregen en werd het een plek voor ontmoeting en herdenking. Het Prins Bernhard Cultuurfonds droeg vanuit het Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant bij aan de herinrichting.

Gelderland

Cultuurfonds Overijssel investeert in educatie voor groene schoolpleinen

09/07/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel gaat 25 basisscholen met een groen schoolplein ondersteunen om daar nog meer uit te halen. Het Cultuurfonds financiert daarom voor deze scholen een natuurworkshop en een jaar lang begeleiding voor hun docenten en stelt een werkkist ‘En nu naar buiten’ ter beschikking. Voorwaarde is dat zij hun schoolplein vergroenen via Groene Schoolpleinen Overijssel.

Landelijk

Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

02/07/2020

De BankGiro Loterij en een grote groep private fondsen lanceren vanaf 15 juli 2020 het Kickstart Cultuurfonds om theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten te helpen zich aan te passen aan de anderhalvemeter-samenleving. En het Prins Bernhard Cultuurfonds doet mee!

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur