Nieuws
& acties

Zuid-Holland

Cultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt 69 projecten in derde kwartaal 2021

24/09/2021

Geld voor onder meer de aankoop van een vroeg schilderij van Jan Toorop door het Westlands Museum, de aanleg van een Kinderbomenbos in Barendrecht en een stripverhaal door AZC Katwijk.

deze actie eindigt op 19/10/2021

Winactie: Nu ga ik er eens op uit

'Nu ga ik er eens op uit' van Jac. P. Thijsse is een echt natuurdagboek. Anders dan een ‘gewoon’ dagboek gaat dit boek niet over de dagelijkse beslommeringen, maar over de planten en dieren die Thijsse op zijn wandelingen ziet en waarover hij met prachtig weet te vertellen. Maak nu als donateur kans op dit bijzondere werk dat je meeneemt op prachtige natuurwandelingen.

deze actie eindigt op 23/09/2121

Winactie: Willem Frederik Hermans - Ongebundeld werk

Willem Frederik Hermans is de auteur van een omvangrijk en bijzonder oeuvre. Dit oeuvre bestaat niet alleen uit zijn bekende romans maar ook uit bijdragen aan dag- en weekbladen, tijdschriften en andere losse uitgaven. Een groot deel van dit verspreid gepubliceerde werk is nooit in boekvorm verschenen. In dit tweede deel van het ongebundelde werk van W.F. Hermans vind je zijn werk uit de periode 1952-1979. Maak als donateur nu kans op deze publicatie.

Overijssel

Cultuurprijs Overijssel uitgereikt aan Ralph Keuning en MINKA

21/09/2021

De Cultuurprijs Overijssel is maandagavond 20 september uitgereikt in theater De Spiegel in Zwolle. Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie in Zwolle, mocht de prestigieuze prijs in ontvangst nemen. De Deventerse zangeres en elektro popmuzikant MINKA kreeg de Talentprijs uitgereikt. Beide winnaars ontvingen een oorkonde, kunstwerk en een geldbedrag van € 10.000. De Cultuurprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Utrecht

Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur in derde kwartaal 2021 met € 119.750

21/09/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het derde kwartaal van 2021 36 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 119.750 toegewezen aan cultuur en natuur in de provincie Utrecht.

Water voor de kunst

15/09/2021

Met het iniatief 'l'eau pour l'art' vraagt De Theatertroep aandacht voor de cultuursector. Vanaf eind september 2021 kun je plat en bruisend water bestellen aan de bar in menig (cultuur)horeca. Met elk verkochte liter l'eau pour l'art vloeit er 6 cent direct terug naar de cultuursector. Deze 6 cent per liter wordt namelijk gedoneerd aan het Cultuurfonds, en wij investeren dat weer in de cultuurmakers.

Flevoland

Geke van der Sloot uitgeroepen tot winnaar van de Lelyprijs 2021

09/09/2021

Geke van der Sloot is de winnaar van de Lelyprijs 2021. Donderdag 9 september 2021 ontving zij de prijs voor haar tomeloze inzet voor muziekonderwijs in Flevoland uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek, ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Deze bekroning bestaat uit een bedrag van €5000 euro en een kunstwerk van Siemen Bolhuis en is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. De prijs is een initiatief van het Cultuurfonds.

Noord-Brabant

Vrouwkje Tuinman presenteert Brabants Boek Present over mysterieuze dood van drie Eindhovense broertjes

04/09/2021

 Tweeënvijftig jaar na dato staat het geruchtmakende verhaal over drie broertjes die op onverklaarbare wijze stierven in Eindhoven volop in de schijnwerpers. Schrijver Vrouwkje Tuinman geeft met haar nieuwe boek Tijdelijk verblijf postuum een stem aan de moeder en het jongste zoontje uit het gezin. Vandaag is dit nieuwe Brabants Boek Present onder veel belangstelling gepresenteerd bij Boekhandel van Piere in Eindhoven, op een steenworp afstand van de kenmerkende locaties uit de novelle.  

Sieger White Award uitgereikt aan Liesbeth Piena

02/09/2021

De Sieger White Award 2020 is op 2 september 2021 uitgereikt aan beeldend kunstenaar Liesbeth. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in Mini galerie in Amsterdam wordt gepresenteerd.

Zuid-Holland

Cultuurfonds Zuid-Holland huldigt Collectant van het Jaar 2020-2021

01/09/2021

Commissaris van de Koning Jaap Smit en tevens voorzitter van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, heeft Elly van Buren benoemd tot Collectant van het Jaar 2020-2021.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur