Nieuws
& acties

Groningen

Cultuurfonds Groningen steunt 21 cultuur- en natuurprojecten voor € 103.000

23/06/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het tweede kwartaal van 2021 21 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 103.250 toegewezen aan bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.

deze actie eindigt op 01/07/2021

Winactie: FAKE ME HARD

FAKE ME HARD is een tentoonstelling door de makers van ROBOT LOVE en TEC ART in en rond AVL Mundo, Rotterdam. Meer dan 40 installaties op het grensvlak van kunst en technologie dagen je uit om de complexe realiteit van de 21e eeuw te verkennen. Een underground reflectie over hoe mens en tech veilig kunnen samenwerken. Maak als donateur nu kans op kaarten!

deze actie eindigt op 22/06/2121

Winactie: Bruynzeelwoningen in Suriname

Er was nog nooit een boek geschreven over de Bruynzeelwoningen die, met hun markante vormgeving, de wijken van Paramaribo domineren. De bouwpakketten konden snel en goedkoop in elkaar gezet worden en waren het toppunt van moderniteit. Met dit boek willen de auteurs de bijzondere geschiedenis van deze woningen vastleggen. Maak als donateur nu kans op 'Bruynzeelwoningen in Suriname' van Karolien Janssens en Marte Wierenga.

Landelijk

IVN winnaar Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

21/06/2021

IVN is dit jaar de grote winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, verraste IVN directeur Jelle de Jong vanochtend met de prijs. Dit deed ze live in het NOS Radio 1 Journaal. Aan de Cultuurfonds Prijs is een bedrag verbonden van 150.000 euro. De prijs zal op 16 november tijdens een feestelijke ceremonie worden uitgereikt.

Noord-Brabant

Designprijs Cultuurfonds Noord-Brabant uitgereikt aan Bart Hess

19/06/2021

De Eindhovense kunstenaar en ontwerper Bart Hess heeft zaterdagmiddag 19 juni de Designprijs 2021 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in ontvangst genomen. “Wie de wereld van Bart Hess betreedt, wordt blijvend geraakt. Voorstellingen zo dicht op de werkelijkheid en er tegelijk zo ver van verwijderd, brengen vervreemding teweeg die onder de huid kruipt”, aldus de jury.

Drenthe

Wie wint de Drentse Anjer Prijs 2021 van het Cultuurfonds Drenthe?

17/06/2021

De Drentse Anjer Prijs 2021 van het Cultuurfonds Drenthe wordt op vrijdag 25 juni 2021 uitgereikt. De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt aan de winnaar een cheque van € 5.000 uit.

deze actie eindigt op 01/09/2021

WINACTIE: Strategische Interventies

Het Fort van Hoofddorp is gerestaureerd. Het voorheen ontoegankelijke forteiland is opnieuw ingericht en als landschap aan de stad toegevoegd. Hierover is het boek 'Strategische Interventies' verschenen.

deze actie eindigt op 01/09/2021

WINACTIE: De wraak van Diponegoro

De Javaanse oorlog en Indonesië’s gewelddadige gang naar onafhankelijkheid zijn het onderwerp van het bijzondere boek van historicus en Libris Geschiedenis Prijs winnaar Bossenbroek. In 'De wraak van Diponegoro' beschrijft hij de geschiedenis van Nederlands-Indië vanuit het perspectief van de hoofdrolspelers. Een bijzonder en nieuw perspectief. Ben jij benieuwd? Maak als donateur kans op dit magistrale epos.

deze actie eindigt op 01/09/2021

WINACTIE: Doe het toch maar

In haar geëngageerde poëziebundel 'Doe het toch maar' weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien.

Noord-Brabant

Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 74 projecten

17/06/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het tweede kwartaal van 2021 voor € 435.775 bijgedragen aan 74 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur