Landelijk

Reinbert de Leeuw krijgt oeuvreprijs Cultuurfonds

26/11/2018

Koningin Máxima heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uitgereikt aan componist, dirigent en pianist Reinbert de Leeuw.

Landelijk

Theaterauteurs gezocht voor het TheaterTekstTalent Stipendium 2020

04/12/2018

Wie laat in het theater een nieuwe stem klinken? Wie vertaalt actuele onderwerpen naar het toneel? Wie spreekt een breed en/of nieuw publiek aan? Vertel het ons vóór 1 februari 2019!

Pauline Meurs nieuwe voorzitter Cultuurfonds

01/11/2018

Pauline Meurs is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt per 1 januari 2019 Alexander Rinnooy Kan op, die negen jaar als voorzitter aan het Cultuurfonds was verbonden.

Groningen

Cultuurfonds Groningen steunt 28 projecten

12/12/2018

Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal van dit jaar € 92.650 toegekend voor 28 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

actie

Lezing en rondleiding 'Glans en Geluk' voor donateurs over islamitische kunst

Ga mee! En word ondergedompeld in de pracht en praal van de islamitische kunst in het Gemeentemuseum in Den Haag.

actie

Maak kans op 1 van de 2 DVD-series over 80 jaar oorlog!

De NTR televisieseries over de geschiedenisreeks '80 jaar Oorlog' met historicus Hans Goedkoop en de jeugdkomedie 'Welkom in de 80-jarige Oorlog' zijn verschenen op DVD. Wij mogen van elke serie 5 exemplaren verloten onder donateurs!

actie

Actie! 'Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert'

‘Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven,’ aldus Remco Campert. Mirjam van Hengel schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt, die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

actie

Win: 'Anna van Saksen. Verstoten bruid van Willem van Oranje'

Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje, is de geschiedenis ingegaan als verdorven en egoïstisch, een overspelige vrouw die uiteindelijk haar verstand verloor. Deze nieuwe biografie van Femke Deen laat zien dat Anna van Saksen in feite een sterke en onafhankelijke vrouw was.

Friesland

Myn Skip uit Earnewâld wint Friese Anjer 2018

07/12/2018

Het openluchttheaterstuk 'Myn Skip' uit Earnewâld heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen.

Landelijk

Sieger White Award voor beeldend kunstenaar Ide André

06/12/2018

De Sieger White Award gaat dit jaar naar beeldend kunstenaar Ide André. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een tentoonstelling in een gerenommeerde galerie wordt gepresenteerd.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur