Nieuws
& acties

Landelijk

Reinbert de Leeuw (1938 - 2020), een eerbetoon

14/02/2020

Een eerbetoon aan de op vrijdag 14 februari 2020 overleden dirigent en pianist Reinbert de Leeuw. In 2018 gaf hij een interview, vanwege de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds, over zijn samenwerking met componisten, zijn fascinatie voor Erik Satie en zijn betrokkenheid bij een nieuwe generatie musici. Dit leverde een prachtig portret op over zijn allesomvattende liefde voor muziek.

Landelijk

Vraag gratis het Cultuurfonds Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Noord-Brabant

Brabant Bokaal voor Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld

02/10/2019

Cultuurfonds Noord-Brabant erkent en waardeert de inzet voor cultuur en natuur van Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld met de Brabant Bokalen 2019.

TheaterTekstTalent Stipendium voor Rineke Roosenboom

08/02/2020

Het TheaterTekstTalent Stipendium 2020 is uitgereikt aan Rineke Roosenboom (1989). Zij krijgt het stipendium voor haar plan voor de tekst Small Bangs over angst en de monsters die we zelf creëren. Roosenboom ontving de prijs op 8 februari tijdens de Middag van het TheaterTekstTalent Stipendium in Theater Bellevue.

BankGiro Loterij geeft 16 miljoen euro aan Cultuurfonds

05/02/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgt ruim 16 miljoen euro van de BankGiro Loterij om te geven aan cultuurprojecten in Nederland.

Landelijk

Het Andere Festival brengt verhalen van álle Nederlanders

05/02/2020

Tijdens de tour van Het Andere Festival worden verhalen opgehaald en verteld van álle Nederlanders met als doel bruggen te slaan en wederzijds begrip te vergroten.

deze actie eindigt op 23/02/2020

Win het boek "Hollandse datsja's"

In de wijde omtrek van Amsterdam zijn nog altijd buitenplaatsen uit de 17de en 18de eeuw te vinden. Zij waren veelal in het bezit van kooplieden die handel dreven over de wereldzeeën, rijk geworden dankzij de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Veel minder bekend is dat menig koopman ook buiten de VOC op grote schaal handel dreef. De van oudsher ‘grote vaart’ op Moskovië, later Rusland, zorgde voor winsten die soms zelfs hoger waren dan die van de handel op de Indische archipel.

deze actie eindigt op 23/02/2020

Win kaarten voor Dutch Delta Sounds

Oude muziektradities uit andere culturen ontwikkelen zich in de Lage Landen langs verrassend nieuwe lijnen. Die kruisbestuiving heeft geleid tot een nieuw muzikaal idioom, met verrassende impulsen voor bestaande genres.

deze actie eindigt op 23/02/2020

Win een exemplaar van QUEER!?

In QUEER!? Beeldende kunst in Europa 1969-2019 worden ontwikkelingen en thema’s in beeldende kunst beschreven waarin mannelijke homoseksualiteiten, gendervariaties en queer expressies centraal staan.

Zuid-Holland

Woordkunstenaar Elten Kiene krijgt Cultuurprijs Zuid-Holland

04/02/2020

Woordkunstenaar Elten Kiene (1984) krijgt dit jaar de Cultuurprijs van het Cultuurfonds Zuid-Holland. Kiene is gekozen tot winnaar, omdat hij erin slaagt literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur