Landelijk

Stedelijk Museum Schiedam wint BankGiro Loterij Museumprijs 2019

17/05/2019

De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door Stedelijk Museum Schiedam. Met 39% van de stemmen sleepte het museum de prijs, die dit jaar in het teken stond van het ‘Meest Publieksvriendelijke Museum’, in de wacht. Door het winnen van de prijs ontvangt het museum in één klap 100.000 euro. Daarmee kan het zijn droom realiseren: een stadsplein vóór het museum, een ontmoetingsplek met geschiedenis en moderne kunst.

Noord-Brabant

Saxofonist Mo van der Does wint Conservatorium Talent Award 2019

18/05/2019

Mo van der Does van het conservatorium uit Amsterdam heeft de Conservatorium Talent Award 2019 gewonnen in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Van der Does ontving de prijs, een geldbedrag van 5000 euro voor talentontwikkeling en een podium tijdens de komende editie Jazz in Duketown, uit handen van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Noord-Brabant

Design Museum Den Bosch presenteert Designprijs Noord-Brabant 2019

02/05/2019

Design Museum Den Bosch presenteert met trots het werk van vijf talenten uit de Brabantse designwereld in het kader van de Designprijs 2019 van Cultuurfonds Noord-Brabant. Het winnende werk van textiel- en productdesigner Simone Post is samen met dat van de vier andere genomineerden te zien van 1 juni t/m 18 augustus 2019.

actie

Excursie naar de schaapskooi in Ermelo!

Blatende schapen, rondzoemende bijen en een uitgestrekte heide. Ga met ons mee en bekijk en beleef het zelf.

actie

Win de uitgave over het gedeelde cultureel erfgoed in Amsterdam en Suriname!

In dit boekje van Stadsherstel is te lezen hoe Stadsherstel Amsterdam en Stadsherstel Suriname zich met steun van het Cultuurfonds gezamenlijk en afzonderlijk inzetten voor de historische gebouwen in hun stad. We verloten 15 exemplaren!

actie

Maak kans op Alle Rembrandts!

Vernieuwend en provocerend als hij was, zette Rembrandt de kunstwereld in de Gouden Eeuw op z’n kop. Hij was niet alleen een vernieuwer, hij was een rebel: de Leidse molenaarszoon lapte de regels van de kunst aan zijn laars en werkte zich op tot een van de grootste kunstenaars en verhalenvertellers van zijn tijd. Als donateur van het Cultuurfonds maakt u kans op een publicatie bij de tentoonstelling 'Alle Rembrandts' in het Rijksmuseum.

Landelijk

Start collecteweek Anjeractie op 19 mei

15/05/2019

Op zondag 19 mei gaat de jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de 74e keer van start. Duizenden vrijwilligers collecteren door het hele land en in bijna alle gemeenten voor cultuur en natuur in de buurt. Zoals Frieda die al 25 jaar bij marchingband Damiate saxofoon speelt: “De band is eigenlijk een soort extra familie. Of je je nou rot voelt of wat dan ook, je kan altijd je emotie kwijt in het toeteren. Daarom vind ik het zo belangrijk dat het blijft bestaan.”

Noord-Holland

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor creatief buurthuis Bind in Zaandam

10/05/2019

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat dit jaar naar Stichting Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. Het ‘creatieve buurthuis’ is een huiskamer en laboratorium voor lokale initiatieven op het gebied van muziek, poëzie, kunst en theater.

Landelijk

De Hollandsche Molen krijgt de Cultuurfonds Prijs

07/05/2019

Vereniging De Hollandsche Molen krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs ter waarde van 150.000 euro. Al bijna honderd jaar werken vrijwilligers van de Hollandsche Molen hard om de molens in ons land draaiende te houden. ‘Ze beschermen hét icoon van Nederland’, aldus Adriana Esmeijer, directeur van het Cultuurfonds.

Noord-Brabant

Henk van Straten schrijft het eerste Brabants Boek Present

06/05/2019

Met 'Van Gogh sneed hier nooit een oor af' schrijft Henk van Straten het eerste Brabants Boek Present. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant (PBC) en de literaire stichting Tilt presenteerden vandaag de eerste schrijver van dit nieuwe jaarlijkse literaire geschenk aan Brabantse boekhandelaren op het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk in september gratis aangeboden.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur