Nieuws
& acties

Surrealistisch topstuk Miró voor Boijmans Van Beuningen dankzij steun Vereniging Rembrandt

29/09/2022

Al meer dan vijftig jaar stond een vroeg surrealistisch werk van de Spaanse kunstenaar Joan Miró hoog op het verlanglijstje van Museum Boijmans Van Beuningen. Of deze wens ooit in vervulling zou gaan was zeer de vraag. De vreugde is daarom des te groter nu het met steun van onder andere de Vereniging Rembrandt is gelukt Miró’s Peinture poème (Musique, Seine, Michel, Bataille et moi) te verwerven. Vandaag presenteerde staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu de nieuwe aanwinst in het Depot van Boijmans.

Landelijk

Vraag aan bij het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds

29/09/2022

Van braakliggend of vergrijsd terrein naar een groene ontmoetingsplek in jouw buurt. Het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds draagt hieraan bij. Gaan jullie als stichting, vereniging of bewonerscollectief aan de slag met een mooi vergroeningsproject? Lees dan meer over wat het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds jullie kan bieden.

‘In de ban van de Ararat’ wint de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022!

27/09/2022

Vanmiddag maakte Cathelijne Broers in Kunstmuseum Den Haag de winnaar bekend van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022. De tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ van Drents Museum in Assen is met een ruime meerderheid van stemmen de winnaar van € 10.000,-.

Noord-Brabant

Brabant Bokalen uitgereikt aan Dorien Eggink & Paul Hagenaars, Jan van Hoof en Willem Peters

26/09/2022

De Brabant Bokalen 2022 zijn maandagmiddag door Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, in het Noordbrabants Museum uitgereikt aan Dorien Eggink & Paul Hagenaars, Jan van Hoof en Willem Peters. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Zuid-Holland

Cultuurfonds Zuid-Holland investeert bijna € 400.000 in 81 mooie natuur- en cultuurprojecten

23/09/2022

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het derde kwartaal voor € 395.000 bij aan 81 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.

Landelijk

Sieger White Award voor beeldend kunstenaar Simone Albers

22/09/2022

Beeldend kunstenaar Simone Albers ontvangt de Sieger White Award 2022. Dit stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds is er voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. De Sieger White Award bestaat uit een bedrag van € 25.000 voor een publicatie, die tijdens een solo presentatie bij een galerie in de randstad in het najaar van 2023 gepresenteerd gaat worden.

Limburg

The Butterfly House wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2022

20/09/2022

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Stefan Cools en Sandra van den Beuken van The Butterfly House. Dit jaar is het uitgangspunt ‘Cultuur als verbinder’. Emile Roemer, commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg reikt de prijs op 17 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 15.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

deze actie eindigt op 18/10/2022

Winactie: 'Solar Futures'

Om de energietransitie te versnellen is volgens Marjan van Aubel een nieuw perspectief nodig. We moeten zonne-energie niet langer alleen als een techniek zien, maar als iets wat compleet geïntegreerd is in ons alledaagse leven. 'Solar Futures' is een publicatie van Marjan van Aubel over zonne-energie in relatie tot ontwerpen en hedendaags ontwerponderzoek. Van Aubel bespreekt toepassingen in verleden, heden en toekomst en gaat de dialoog aan met verschillende vakgebieden als architectuur, mode en industrieel ontwerp. Maak als donateur kans op deze bijzondere engelstalige publicatie.

Winactie: Museum MORE x Anya Janssen

20/09/2022

Voor het eerst is een uitgebreid overzicht te zien van het oeuvre van Anya Janssen (1962). Museum MORE toont met 'Earthlings' zo’n 40 hoogtepunten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. Met verwondering beschouwt Janssen de mens. En die verschijnt dubbelzinnig in haar monumentale portretten. Maak als donateur kans op kaarten voor de tentoonstelling of de publicatie!

deze actie eindigt op 18/10/2022

Winactie: 'Shooting the tiger'

'Shooting the Tiger' is een fotoproject en boek van Xiaoxiao Xu over het betoverende fenomeen Shehuo, een traditioneel Chinees feest dat het einde van het Chinese Nieuwjaar markeert. Maak als donateur kans op dit prachtige fotoboek!

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur