Landelijk

Jong Metropole krijgt nieuwe ‘Rogier van Otterloo-muziek’

01/08/2019

De jonge componist Damiano Pascarelli (1987) krijgt dit jaar de Rogier van Otterloo Award. Deze stimuleringsprijs van het Cultuurfonds bestaat uit een compositie-opdracht voor Jong Metropole in de geest van Rogier van Otterloo (1941-1988) en een geldbedrag van 5.000 euro. Tijdens een concert bij Radio Kootwijk op zaterdag 10 augustus speelde Jong Metropole het stuk van de vorige winnaar Tijn Wybenga, die vervolgens het stokje overdroeg aan Damiano Pascarelli.

Noord-Brabant

René Daniëls ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant

01/08/2019

Kunstenaar René Daniëls ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury valt zijn waarde voor de hedendaagse schilderkunst niet te onderschatten. “We willen René Daniëls eren voor zijn rijke oeuvre, maar zeker ook voor de aanhoudende invloed van zijn werk op jonge generaties kunstenaars”, aldus juryvoorzitter Verily Klaassen.

Landelijk

Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019

20/06/2019

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren in totaal 64.000 euro voor OASE 2019.

actie

Win kaarten voor de opnames van Maestro in Haarlem

Dit najaar is het AVROTROS-programma Maestro terug met het vijfde seizoen: een groep BN'ers gaat de uitdaging aan om zich tijdens het programma te ontwikkelen tot dirigent. We verloten kaarten voor opnames in de Philharmonie te Haarlem!

actie

Winactie: kaarten voor 'Mammoet' in Drenthe

Op het Drentse Buinerveld speelt het volgende stuk van regisseur Tom de Ket van 'Het Pauperparadijs' over de heilige mammoetjacht in de Drentse oertijd. Win kaarten voor de extra voorstelling van 'Mammoet' op 7 september!

actie

Maak kans op monografie Barbara Nanning

Voor Barbara Nanning (1957) is de cirkel altijd een belangrijk uitgangspunt. De vormen van haar objecten en installaties komen voort uit een ronddraaiende beweging die zij laat stollen in glas of keramiek. Dit jaar viert zij veertig jaar kunstenaarschap. Bij de opening van de tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag verschijnt de monografie 'Barbara Nanning – Eeuwige beweging.'

actie

Win het boek over 'Nieuw Boeren'

In 'Nieuw Boeren' beschrijft Kees Kooman tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Wat doen deze boeren om zich van de toekomst te verzekeren?

actie

Wolkerswandeling in Leiden, van expositie naar expositie

Op zaterdag 28 september is er speciaal voor donateurs van het Cultuurfonds een wandeling in Leiden met Kasper van Ommen van de Universitaire Bibliotheken Leiden langs bijzondere plekken uit het leven van Jan Wolkers.

Utrecht

Natuuraanvraagloket KIEM succesvol eerste halfjaar

19/07/2019

Via natuurloket KIEM hebben het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Cultuurfonds Utrecht in het eerste halfjaar veertien groeninitiatieven kunnen ondersteunen in Stichtse Vecht, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Leusden, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Amersfoort en Woerden. Dankzij KIEM krijgen vrijwilligersprojecten op het gebied van natuur in de provincie Utrecht een boost.

Noord-Holland

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 'De Notenkraker' op de basisschool en 129 andere projecten

16/07/2019

Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede deel van dit jaar ruim € 365.000 toegekend voor 130 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Noord-Holland. Één van die projecten is een dansproject op basisscholen in samenwerking met de Nationale Balletacademie.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur