Nieuws
& acties

Landelijk

Kickstart Cultuurfonds doneert 3,8 miljoen euro aan producenten en muziekpodia

02/03/2021

Enorme toename van aanvragen: nood in culturele sector is onverminderd hoog!

Landelijk

Nieuwe regeling Themafonds Erfgoedvrijwilligers

01/03/2021

Van 1 maart t/m 30 april kunnen erfgoedorganisaties een aanvraag doen voor educatieve projecten of apparatuur die erfgoedvrijwilligers ondersteunen in hun werkzaamheden. Deze regeling is voor erfgoedorganisaties, waarvan de vrijwilligers het kloppend hart vormen.

Landelijk

Het begin van iets moois

20/02/2021

Cultuur is dwars, rijk, dramatisch. Relativerend en verrassend. Cultuur kruipt waar het niet gaan kan. Cultuur vormen we samen. Makers en schenkers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers, nieuwe en oude gezichten. Want als je al die mensen, werelden en dromen samenbrengt, komt cultuur tot leven.

Limburg

Cultuur Innovatie Fonds Limburg gestart voor behoud creativiteit

19/02/2021

Vanaf 1 maart 2021 kunnen makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Zij kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg i.s.m. partners uit het bedrijfsleven, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, diverse gemeenten, het Elisabeth Strouven Fonds, Cultuurregio Noord-Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg, de Provincie Limburg en anderen.

deze actie eindigt op 04/03/2121

Winactie: Springtij: gedichten over het leven met TBS

In de zomer van 2020 mocht Tsead Bruinja, als Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van de Pompestichting met tbs'ers en hun behandelaars spreken. Dat werden openhartige conversaties over hun jeugd, hun leven in de kliniek en de problemen waar ze tegen aanlopen. Op basis van deze gesprekken schreef Bruinja teksten die hij omschrijft als documentairepoëzie. Wij hebben 4 exemplaren te verloten onder onze donateurs!

Winactie: audiobundels gerenommeerde dichters

16/02/2021

Singel Uitgeverijen publiceert met behulp van een subsidie van het Cultuurfonds luisterboekversies van de meest recente bundels van o.a. Charlotte Van den Broeck, Hester Knibbe, Iduna Paalman en Anne Vegter. De dichters dragen in deze audiobundels hun eigen werk voor. Maak als donateur kans op deze prachtig voorgedragen bundels!

26 nieuwe Fondsen op Naam

16/02/2021

Bij het Cultuurfonds zijn er ook dit jaar weer nieuwe CultuurFondsen op Naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Henk van der Geest Lichtontwerpen Fonds, Techniek in Bedrijf Fonds en het Fonds Kindercultuurfonds.

Landelijk

Gezocht: natuurprojecten die verdroging tegengaan!

16/02/2021

Het veranderende klimaat heeft een grote invloed op de Nederlandse natuur. Verdroging zet soorten en gebieden onder enorme druk. Daarom reserveert het Cultuurfonds in 2021 €300.000 voor projecten waarin natuurorganisaties (de effecten van) verdroging tegengaan. Zo dragen wij bij aan toekomstbestendige natuur. Komt jouw project in aanmerking voor deze nieuwe regeling? Check de voorwaarden!

Landelijk

Update aanvragers Cultuurmakersfonds

15/02/2021

In verband met de voortdurende coronamaatregelen en de beperkte mogelijkheden voor onze aanvragers om hun projecten te kunnen uitvoeren, verzetten we voor de tweede keer de deadline waarop de uitvoering/voorstelling van het project moet zijn begonnen. De nieuwe deadline is nu 1 januari 2022.

Drenthe

Drentse Anjer Prijs inspireert tot meer en beter

10/02/2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Drentse Anjer Prijs 2021. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000. De prijs wordt eind juni/begin juli 2021 uitgereikt.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur