Nieuws
& acties

Landelijk

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021

02/12/2021

Kasteel Hoensbroek is de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021, binnen het thema 'digitaal verhaal'. Met een overtuigende 41 procent van de publieksstemmen toonde Kasteel Hoensbroek zich de publieksfavoriet. Dankzij het winnen van de prijs verzekert het museum zich van een bijdrage van 100.000 euro om haar museumdroom te realiseren. De andere twee genomineerden, Museum Volkenkunde Leiden en het Amsterdam Museum, eindigden met respectievelijk 37 procent en 22 procent van de stemmen op de tweede en derde plaats.

Friesland

Fryske Anjer en Talintpriis 2021 uitgereikt aan Jentsje Popma en Maartje Roos

01/12/2021

Op 30 november 2021 heeft de commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, drs. A.A.M. Brok, in de Grote Kerk te Leeuwarden de Fryske Anjer en de Talintpriis 2021 uitgereikt.

Vergroot uw toegankelijkheid vanuit het Themafonds Erfgoedvrijwilligers

30/11/2021

Voor het Cultuurfonds is het belangrijk dat de culturele plekken in Nederland toegankelijk zijn voor iedereen. Deze toegankelijkheid is nog niet vanzelfsprekend, zeker niet op historische locaties.

Limburg

FASHIONCLASH wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2021

25/11/2021

Branko Popovic, Nawie Kuiper, Laurens Hamacher en Jessie Beurskens, oprichters, inspiratoren en coaches van FASHIONCLASH winnen dit jaar de de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Zij vallen in de categorie digitale technologie als ambacht binnen kunst en ontwerp. Edmond Staal, vice-voorzitter van het Cultuurfonds Limburg, reikt de prijs op 25 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 15.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

deze actie eindigt op 21/12/2021

Winactie: Gids voor Land Art in Nederland

Niet eerder verscheen een compleet en actueel overzicht van Land Art in Nederland. De gids gaat in op het wat, hoe en waarom van deze internationale kunststroming die in Nederland zo goed voet aan de grond kreeg. Maak als donateur kans op 'Gids voor Land Art in Nederland - 50 jaar landschapskunst'.

deze actie eindigt op 21/12/2021

Winactie: Een mogelijk begin van veel

'Een mogelijk begin van veel' is een ontmoeting met 29 dichters in woord en beeld. Een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Maak als donateur kans op dit werk van fotograaf Bianca Sistermans en schrijver Hester van Hasselt. Zij maakten samen eerder 'Hier besta ik. In eenzaamheid gestorven' over de dichters van de Eenzame Uitvaart.

Landelijk

Documentaire Stipendium uitgereikt aan Maasja Ooms en Stefan Pavlovic tijdens IDFA

18/11/2021

Maasja Ooms en Stefan Pavlovic krijgen dit jaar het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Op 17 november werden de prijzen van 50.000 euro elk uitgereikt op de openingsavond van IDFA in Koninklijk Theater Carré. De coronacrisis raakt kunstenaars hard en daarom keert het Cultuurfonds in 2021 het stipendium tweemaal uit.

Landelijk

Zeven documentairemakers krijgen toekenning uit Oase

17/11/2021

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 56.000 in Oase 2021.

Landelijk

IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds

16/11/2021

Het groene schoolplein: een groene oase voor kinderen. Een plek waar volop gespeeld en ontdekt wordt, maar die ook mogelijkheden biedt voor natuur- en cultuureducatie. Het Cultuurfonds stelt uit het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds in 2022, 2023 en 2024 op jaarbasis €25.000 beschikbaar voor projecten die het gebruik van groene schoolpleinen voor natuur- en cultuureducatie stimuleren. Komt jouw project in aanmerking voor het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds? Check de voorwaarden!

Landelijk

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan IVN Natuureducatie

16/11/2021

Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vanmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan IVN Natuureducatie. De feestelijke ceremonie vond plaats in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die iets bijzonders betekent voor cultuur of natuur in Nederland.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur