Landelijk

Cultuurfonds eert bijzondere vrijwilligers met Zilveren Anjer

17/04/2019

De Zilveren Anjers worden dinsdagochtend 28 mei uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Noord-Brabant

Designprijs Noord-Brabant 2019 voor Simone Post

29/03/2019

“Recyclen is niets nieuws, maar de grootschalige manier waarop textiel- en productdesigner Simone Post dit aanpakt en de techniek waarmee ze dat doet wel”, aldus jury van Cultuurfonds Noord-Brabant. Haar carrière lanceerde Simone Post met het kleed 'Post-Vlisco', waarmee de afgekeurde stoffen van textielfabrikant Vlisco nieuw leven ingeblazen worden.

Pauline Meurs nieuwe voorzitter Cultuurfonds

07/01/2019

'Cultuur licht je altijd even op.' Een interview met Pauline Meurs, per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Noord-Brabant

Uitzonderlijk jazztalent in Den Bosch tijdens Conservatorium Talent Award

16/04/2019

Acht Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste eindexamenkandidaat af voor Conservatorium Talent Award. Op zaterdagmiddag 18 mei strijden de jazztalenten om de award in de Verkadefabriek in De Bosch. Kom luisteren!

Drenthe

Cultuurfonds Drenthe steunt Jan Kruis Museum en 47 andere projecten

12/04/2019

Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2019 ruim 175.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 48 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Één van die projecten is de komst van het Jan Kruis Museum in Orvelte.

actie

Kaarten voor Nederland Vertaalt!

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen, vindt op zaterdag 25 mei 2019 in het Academiegebouw in Utrecht de negende Vertaaldag plaats.

actie

Winactie: rijk geïllustreerde publicatie over Erich Wichman

In dit boek ontrafelt Wichmanspecialist Frans van Burkom het leven en werk van deze Utrechtse kunstenaar, die als een van de eersten in Nederland abstracte kunst maakte. Deze rijk geïllustreerde publicatie bevat een oeuvrecatalogus met werken van Wichman in Nederlandse openbare collecties.

actie

Maak kans op kaarten voor Jumping Jack op de TT in Assen!

Voor de première van het grootse voorstelling Jumping Jack op de TT in Assen op donderdag 9 mei mogen wij 5 keer 2 kaarten verloten! Het theaterspektakel met rockmuziek en ronkende motoren gaat over het leven van de bekendste Nederlandse motorrijder uit de 80-er jaren, de held Jack Middelburg.

actie

Win de Veldgids Zweefvliegen!

Zweefvliegen zijn fraai getekende vliegen die wespen, bijen of hommels imiteren. Ze zijn in de zomer overal te vinden, van bos tot achtertuin tot midden in de stad. Veldgids Zweefvliegen is de eerste Nederlandstalige gids waarmee alle zweefvliegen van Nederland en België kunnen worden gedetermineerd.

Noord-Brabant

Honderdste groene schoolplein in Brabant wordt gevierd

11/04/2019

Op 11 april vierde Basisschool De Schatkist/SKOzoK in Budel dat het als honderdste school in Noord-Brabant aan de slag gaat met de subsidie ‘Schoolplein van de toekomst’. Vijfhonderd vierkante meter stenen wordt verruild voor een groen, klimaatbestendig plein met meer bomen en planten en natuurlijke speel- en waterelementen.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur