Nieuws
& acties

Landelijk

Cultuur(fonds) verbindt

18/03/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat samen met andere cultuurfondsen in Nederland én met de overheid de cultuursector helpen in deze moeilijke tijd, waarin musea gesloten zijn, theatervoorstellingen, concerten en festivals voorlopig niet doorgaan en ook veel mooie natuurprojecten vertraging oplopen. Inzet is een bijdrage te leveren aan het continueren van de mooie, creatieve, troostende, verpozende, verrijkende en verbindende waarde van cultuur en natuur. Lees hier hoe we samen cultuur levend houden. Juist nu!

Landelijk

Vraag gratis het Cultuurfonds Magazine aan!

15/01/2020

Ben jij dol op cultuur en op zoek naar verdieping? Vraag dan gratis een proefnummer aan van het Cultuurfonds Magazine.

Noord-Brabant

Brabant Bokaal voor Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld

02/10/2019

Cultuurfonds Noord-Brabant erkent en waardeert de inzet voor cultuur en natuur van Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld met de Brabant Bokalen 2019.

Landelijk

Cultuurtips voor thuis

02/04/2020

Van veel kunst en cultuur kunnen we gelukkig online genieten. Hieronder hebben we een (onvolledige) lijst met tips voor wie vanuit huis ook een dosis cultuur kan gebruiken. We vernieuwen deze lijst wekelijks, dus stay tuned!

Landelijk

Makers gezocht voor het artistieke experiment: meld je aan voor Horizon!

27/03/2020

Het Cultuurfonds ondersteunt denk- en ontwikkelruimte voor artistiek onderzoek. Makers uit de werkterreinen theater, dans en film kunnen geld krijgen voor artistiek onderzoek.

deze actie eindigt op 06/04/2020

Winactie: Stadsvernieuwing in Rotterdam

Rotterdam is misschien wel de meest interessante stad van Nederland als het gaat om stadsvernieuwing. Het inspirerende boek 'Stadsvernieuwing in Rotterdam', uitgegeven door NAi boekverkopers, geeft inzicht in de ontwikkelingen in vijf stadsvernieuwingswijken tussen 1970 en 1990. Wij hebben 5 exemplaren te vergeven!

LandelijkDrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

13/03/2020

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.

Landelijk

Nieuwe fondsen op naam bij het Cultuurfonds

11/03/2020

Bij het Cultuurfonds zijn er dit jaar weer nieuwe fondsen op naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Brolsma-Polling Fonds en het Arcadië Fonds.

deze actie eindigt op 06/04/2020

Winactie: HIER. Zwart in Rembrandts tijd

In Rembrandts tijd waren er volop mensen van kleur. Lang is dit onderbelicht gebleven, terwijl Rembrandt en veel van zijn tijdgenoten prachtige kunstwerken maakten van zwarte mensen. Het Rembrandthuis wijdt er de tentoonstelling 'HIER. Zwart in Rembrandts tijd' aan. Doe mee en win de catalogus en het speciaal voor de tentoonstelling uitgegeven magazine!

deze actie eindigt op 06/04/2020

Winactie: Tuingeschiedenis in Nederland III

Bij Nederlanders zit het cultiveren van grond in het DNA: van polderen tot tuinieren. Wij mogen 10 exemplaren van dit prachtige boek over historische tuin- en landschapsarchitectuur weggegeven!

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur