Landelijk

Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor Jan Willem Bos

07/03/2019

De Martinus Nijhoff Vertaalprijs, de belangrijkste onderscheiding voor literaire vertalers, gaat dit jaar naar Jan Willem Bos, voor zijn vertaaloeuvre vanuit het Roemeens naar het Nederlands. Met de prijs van 35.000 euro, die eerder al aan meer dan negentig vertalers werd uitgereikt, onderstreept het Cultuurfonds het belang van vertalen en het bereikbaar maken van internationale literatuur voor breed publiek. De prijs werd uitgereikt door Cultuurfonds-voorzitter Pauline Meurs op donderdag 7 maart 2019 op het kantoor van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam

Noord-Brabant

René Daniëls ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant

19/03/2019

Kunstenaar René Daniëls ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury valt zijn waarde voor de hedendaagse schilderkunst niet te onderschatten. “We willen René Daniëls eren voor zijn rijke oeuvre, maar zeker ook voor de aanhoudende invloed van zijn werk op jonge generaties kunstenaars”, aldus juryvoorzitter Verily Klaassen.

Pauline Meurs nieuwe voorzitter Cultuurfonds

07/01/2019

'Cultuur licht je altijd even op.' Een interview met Pauline Meurs, per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Utrecht

Cultuurfonds Utrecht steunt cursus over vleermuizen en 69 andere projecten

22/03/2019

Cultuurfonds Utrecht gaat een cursus van Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming over de toekomst van de vleermuis in historische gebouwen ondersteunen. Daarnaast is er aan 69 andere projecten in totaal een bedrag van 187.435 euro toegekend in het eerste kwartaal van dit jaar.

Noord-Brabant

Cultuurfonds Noord-Brabant steunt expositie kloostertuinen en 70 andere projecten

21/03/2019

Het bestuur van Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in de vergadering over het eerste kwartaal van 2019 in totaal €220.550 toegekend aan 71 natuur- en cultuurprojecten.

actie

Win kaarten voor NMF Kamermuziekfestival

Op 5, 6 en 7 april 2019 is de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland op ruim 20 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in 75 concerten!

actie

Maak kans op kaarten voor Clash XXL festival!

Op Clash XXL festival komen elektronische muziek en hedendaagse kunst samen. Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 vindt het festival plaats in de binnenstad van Groningen, in en rond de Oosterstraat.

actie

Winactie! Publicatie nederland ⇄ bauhaus

Ter gelegenheid van 100 jaar Bauhaus worden de banden en wederzijdse beïnvloeding tussen Nederland en het Bauhaus voor het voetlicht gebracht. Bij de tentoonstelling in het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam hoort een publicatie met twintig essays onder redactie van conservator Mienke Simon Thomas en design historicus Yvonne Brentjens. Eenentwintig auteurs uit Duitsland en Nederland beschrijven de intensieve contacten die er tussen Bauhaus en Nederland van 1919 tot en met 1968 bestonden.

actie

Win! Publicatie Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature

De reeks indrukwekkende landschappen die David Hockney in Yorkshire schilderde zijn intense waarnemingen van de seizoenen, en tonen de manier waarop licht, ruimte en natuur voortdurend in beweging zijn. Ze doen denken aan de landschappen van Vincent van Gogh.

Friesland

Cultuurfonds Fryslân steunt 39 cultuur- en natuurprojecten

14/03/2019

In totaal krijgen 39 nieuwe cultuur- en natuurprojecten in Fryslân 93.500 euro via Cultuurfonds Fryslân.

Blijf altijd op de hoogte

Altijd het laatste nieuws over cultuur en natuur