Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 61 projecten

Het Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in de afgelopen maanden aan 61 projecten voor cultuur en natuur financiële steun toegezegd, voor een bedrag van in totaal 270.000 euro. Hierdoor kunnen initiatieven in de culturele sector weer worden opgepakt zodra dat mogelijk is.
's Hertogenbosch, 15 april 2020
Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 61 projecten
Fotocredits:
Een scene uit 'Lang leve...!' Foto: Mike Harris

Het Cultuurfonds Noord-Brabant geeft onder meer ondersteuning aan:

Lang Leve…! - een artistiek actieonderzoek door Stichting Makershuis/Academie voor Beeldvorming; kan cultuurparticipatie bijdragen aan gezond en prettig oud worden in ’s-Hertogenbosch?

Natuurlijke speeltuin Pekhoeve - een natuurlijke speelplek in gezamenlijk beheer.

Alfons MUCHA - een bijzondere tentoonstelling in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard over de meester in lithografie.

RAAK! - hilarische muziektheatervoorstelling van de Orthense Harmonie uit ’s-Hertogenbosch.

Vlindertuin aan de Dommel - bewoners creëren samen een rolstoeltoegankelijk verblijfsgebied met heel veel bloemen, paden en bankjes.

Coulance-regeling

Het Cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van eerder toegezegde bedragen. Ook als een evenement of project niet (geheel) door kan gaan proberen we bepaalde kosten toch te vergoeden, waarbij we ook aandacht vragen voor betaling van zzp’ers. Heb je vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen? Kijk dan op cultuurfonds.nl/coronamaatregelen.

Blijf je aanvraag doen!

Het Cultuurfonds Noord-Brabant roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om vooral een aanvraag voor financiële ondersteuning te blijven doen. Er is voor dit jaar het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan zodra de crisis afneemt. Ga naar www.cultuurfonds.nl/provinciale-afdelingen/noord-brabant.

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. We nodigen particulieren, stichtingen en bedrijven uit om ook een bijdrage te leveren, in geld, tijd of kennis. Zo versterken we cultuur en natuur ook voor de volgende generaties. 

De coronamaatregelen hebben een grote invloed op de cultuursector, waarvan we de gevolgen nog niet volledig kunnen overzien. Wat we wel kunnen, is samen cultuur levend houden! Dat doet het Cultuurfonds inmiddels al 80 jaar en dat kunnen we blijven doen dankzij de steun van tienduizenden cultuurliefhebbers, stichtingen en bedrijven. Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan.

Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de twaalf provinciale afdelingen.