Cultuurfonds Overijssel steunt 44 nieuwe projecten!

Het was een feestelijke avond op 25 juni in een aangenaam koele Theater De Gashouder in Dedemsvaart. Tijdens de jaarlijkse centrale cheque-uitreiking van Cultuurfonds Overijssel namen 44 gelukkige verenigingen een cheque in ontvangst voor de cultuur- en natuurprojecten die zij de komende periode gaan uitvoeren. Zij waren geselecteerd uit de in totaal 80 toegewezen projecten in de besluitronde van het 2e kwartaal 2019 van het Cultuurfonds. In totaal is tijdens deze ronde voor 248.925 euro toegewezen.
1 juli 2019
Cultuurfonds Overijssel steunt 44 nieuwe projecten!
Fotocredits:
Ida van den Enk

Stichting Theater Turf en Stichting Jan Terlouw Lezing
Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Theater Turf uit Vriezenveen een toekenning van 10.000 euro voor de theaterproductie ‘De Grote Brand van Vriezenveen’,  ontving de Stichting Jan Terlouw Lezing uit Deventer eveneens 10.000 euro voor de culturele randprogrammering in het kader van het programma Toekomst Makers en kreeg het Salonorkest Spoom uit Dalfsen 500 euro voor het concert ‘Reis om de wereld’.

Fondsen op Naam
De bijdragen werden mede uit  verschillende Fondsen op Naam toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO), het Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds  en het Haersoltefonds Overijssel werden veelvuldig aangesproken.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven voor welke projecten en investeringen de bijdragen bestemd zijn.

Aanvraag doen?
Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Overijssel? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Overijssel.