Frank Lammers krijgt Cultuurprijs Noord-Brabant

Tijdens het Eindhovens Film Festival nam Lammers de Cultuurprijs 2017 in ontvangst.
Eindhoven, 10 december 2017

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt jaarlijks de Cultuurprijs uit, voor bijzondere prestaties voor de cultuur en/of natuur in Noord-Brabant. Dit jaar gaat de prijs naar acteur en regisseur Frank Lammers (Mierlo, 1972). Hij heeft zijn plek in het landelijke film- en televisielandschap verworven, maar keert graag en vaak terug naar Brabant.

Het Cultuurfonds Noord-Brabant zoekt in kleine maar betekenisvolle momenten naar de verbinding van maatschappij en cultuur, naar het bijeenbrengen van een verscheidenheid aan bewoners van een wijk, dorp of stad rond een gezamenlijke fascinatie voor kunst en cultuur. Daarbij is een aansprekend rolmodel als Frank Lammers onmisbaar. Hij was cultuurgezant van de Brabantse Dag in Heeze, en op de Frank Lammersdag - tot nog toe had alleen het staatshoofd een eigen dag - werkt hij in Mierlo een hele dag met jonge acteurs.

Autonoom kunstenaarschap, kwaliteit, artistieke onafhankelijkheid en de bijdrage aan de ontwikkeling van de cultuur in Noord-Brabant zijn de belangrijkste criteria van de Cultuurprijs. Frank Lammers belichaamt de professionaliteit, de medemenselijkheid en het plezier waar Brabant trots op is. 

De Cultuurprijs werd op 10 december uitgereikt door Wim van de Donk, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Aan de prijs is een bedrag van €10.000, - verbonden.