Stichting Historisch Slot Oostende krijgt Stimuleringsprijs Zeeland

De stichting Historisch Slot Oostende krijgt dit jaar de Stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. De prijs werd op maandag 5 juni uitgereikt in het slot zelf, door Han Polman, Commissaris van de Koning en tevens voorzitter van Cultuurfonds Zeeland.
6 juni 2017
Stichting Historisch Slot Oostende krijgt Stimuleringsprijs Zeeland

Historisch Slot Oostende krijgt de Stimuleringsprijs van 10.000 euro vanwege het culturele aanbod dat er in het kasteel is gekomen, dankzij de enthousiaste en vasthoudende inzet van bestuur en vrijwilligers van deze nieuwe stichting. Een reeks jazzconcerten, een serie lezingen, cabaretoptredens en historische rondleidingen door vrijwillige gidsen zijn hiervan het resultaat.

Met het geld van de Stimuleringsprijs kan de stichting het Middeleeuws Festival opstarten. Bedoeling is dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Kasteel uit de twaalfde eeuw
Het Historisch Slot Oostende in Goes stamt uit de twaalfde eeuw. De gewelven en een ridderzaal van het kasteel zijn overgebleven. Na herontwikkeling konden historische elementen van het gebouw en de tuin worden behouden.  Het slot wordt commercieel uitgebaat door de eigenaren, de BV Jacoba van Beieren. Er is een stadsbrouwerij, een restaurant, diverse luxe hotelsuites en een winkel.

Stimuleringsprijs
Het Cultuurfonds Zeeland reikt elk jaar de Stimuleringsprijs uit, als waardering voor een bijzonder initiatief van vrijwilligers of amateurs.