projecten
theater, dans en filmUtrecht

Queer Film Festival Utrecht 2021

Het Queer Film Festival Utrecht (QFFU) is sinds 2019 hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht en heeft een diverse programmering op het vlak van LHBTQI+ films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. Tijdens het QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal.

  • AYO & De stad was van ons
  • My First Summer

Editie 2021

In deze editie (20 t/m 29 augustus) wordt de LHBTQI+ gemeenschap in de meest diverse vorm mogelijk laten zien en wordt de bezoeker meegenomen in de prachtige, ontroerende maar soms ook emotionele verhalen die centraal staan in het programma. De gehele stad Utrecht wordt één grote bioscoop en vertoont in iedere wijk een programma. Er wordt samengewerkt met diverse lokale culturele partijen, filmhuizen en bioscopen.  

Door heel Utrecht zie je meer dan 30 queer films uit binnen- en buitenland, van de nieuwste premières tot klassiekers en van documentaires tot shorts.   

Programma

Het programma van de derde editie van het Queer Film Festival Utrecht staat live op de website van het festival. Hier kun je ook tickets bestellen

 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Overijsseltheater, dans en film

De Spaghettirellen

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project