projecten
theater, dans en filmLandelijk

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival. 

Programma

Alle urban disciplines krijgen op het festival een podium: van theater en dans tot film en mode. Het hoofdprogramma biedt een unieke urban experience, met een groot aantal optredens, performances en vertoningen van zowel grote (inter)nationale namen als nieuwe talenten. De randprogrammering bestaat uit drie verdiepende programmalijnen die ook jaarrond worden voortgezet, waaronder: Da Bounce Academy (talentontwikkelingsprogramma), Da Bounce Debates (bewustwordingsprogramma) en Da Bounce Business (ondernemerschapsprogramma). 

Het festival vindt op 26 en 27 november plaats in de RAI in Amsterdam, tussen 28 november tot 2 december op diverse plaatsen in Amsterdam en van 1 tot 3 december zijn er prijsuitreikingen en filmscreenings te zien in Tuschinski en Pathé Arena Amsterdam.

Lees op de website van het festival meer over het hele programma.

Bijdrage Cultuurfonds

Da Bounce Festival krijgt van het Cultuurfonds een bijdrage van 30.000 euro voor het onderdeel Da Bounce Academy. De academy is gericht op talentontwikkeling binnen de urban cultuur. Deelnemers worden gecoacht door professionals; het traject bestaat uit workshops en masterclasses, en een intensief individueel ontwikkeltraject waarbij filmmakers één-op-één worden gecoacht. Er wordt gefocust op drie leerlijnen: (individuele) talentontwikkelingstrajecten, cultuurlessen op scholen of opleidingen en losse workshops voor makers.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Als het anders loopt

Als het anders loopt (10+) is een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. Over verdwalen in het medische circuit en wat dat betekent voor zieken. Een beeldende voorstelling bijna zonder gesproken tekst. In Als het anders loopt werkt het Groningse jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis samen met Plan d- en dansgezelschap Club Guy and Roni.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project