projecten
beeldende kunstDrentheAssen

Egbert Streuer

De Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) werd in totaal drie keer wereldkampioen in de zijspanklasse met bakkenist Bernard Schnieders, en won 22 Grand Prix-overwinningen. Als eerbetoon is er in het Drents Museum een interactieve tentoonstelling over de carrière van Egbert Streuer, waarin je kunt ervaren hoe het is om in een zijspan te racen of om bakkenist te zijn. De expositie loopt van 9 februari tot en met 1 september.

Egbert Streuer in het museum
Aan de hand van onder andere zijn vele trofeeën, zijn motorpakken en motorblokken vertelt het museum het verhaal van de zijspancoureur, die in 2019 65 jaar wordt. Er is origineel en uniek beeldmateriaal uit de collecties van motorsportfotograaf Henk Keulemans en oud-manager Lee van Dam. Maar ook wordt in de expositie nooit eerder vertoond beeldmateriaal gepresenteerd uit het Drents Archief. Een van de hoogtepunten is de in ere herstelde oude zijspan van Streuer in het herkenbare rood-zwart-wit van zijn hoofdsponsor Lucky Strike. 

Virtual Reality
Speciaal voor de tentoonstelling is samen met ICO en Digital Art Factory in Assen een unieke 360 graden experience ontwikkeld op het TT-circuit. In de expositie kun je ervaren hoe het is om in een zijspan te racen of om bakkenist te zijn.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Drenthebeeldende kunst

Jan Kruis Museum

Museum over het leven en werk van Jan Kruis

Bekijk project
Drenthebeeldende kunst

Tussen kunst en geschiedenis

De geschiedenis van Coevorden, op verrassende wijze gepresenteerd in Stedelijk Museum Coevorden.

Bekijk project
Drenthebeeldende kunst

Filmfestival Assen

Het internationale festival staat in het teken van 'Vrouw & Film'

Bekijk project
LandelijkDrenthebeeldende kunst

The American Dream

Het Drents Museum werkt samen met de Duitse Kunsthalle Emden voor deze dubbeltentoonstelling.

Bekijk project