projecten
beeldende kunstNoord-BrabantDen Bosch

The Ghosts of Sunday Morning

In de tentoonstelling The Ghosts of Sunday Morning brengt Design Museum Den Bosch tot en met 19 mei een ode aan de vakmensen van het Europees Keramisch Werkcentrum. Het EKWC is al vijftig jaar de plek waar ambacht, kunst en design in keramiek elkaar ontmoeten. Een dertigtal van de meest toonaangevende werken uit de geschiedenis van het EKWC is opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd in witte klei, waardoor een wondermooi en spookachtig beeld ontstaat waarin heden en verleden overlappen.

Glenn Adamson
Voor The Ghosts of Sunday Morning heeft Design Museum Den Bosch de Amerikaanse craft-specialist Glenn Adamson gevraagd een tentoonstellingsconcept te bedenken dat reflecteert op de geschiedenis van het EKWC. Adamson heeft gekozen voor werken die expliciet gaan over de spanning tussen tijdelijkheid en eeuwigheid. Zo zijn lichaamsafdrukken te zien van Canan Dagdelen en het duo Stephanie Davidson & Katie Ewald. Ook werk van Anish Kapoor, Tim Breukers Tony Cragg, Johan Creten, Babs Haenen en Andrew Lord zijn tot ghost gemaakt.

De 'Ghosts'
Het jonge Amsterdamse bureau Trapped in Suburbia heeft het tentoonstellingsontwerp verzorgd. De uitkomst is spectaculair: de witte spookachtige beelden staan op perspex sokkels die gevuld zijn met langzaam bewegende rookwolken. 

Publicatie 'The Ghosts of Sunday Morning'
Bij de tentoonstelling hoort de publicatie The Ghosts of Sunday morning - 50 years of European Ceramic Work Center. Het bevat onder meer een essay van Glenn Adamson over de geschiedenis van de organisatie en de totstandkoming van de tentoonstelling. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Brabantbeeldende kunst

Encounter #6

Geborduurde littekens en de verhalen erachter

Bekijk project
Noord-Brabantbeeldende kunst

Stijlparade

Te zien in Park Mien Ruys: de Stijlparade. Ter ere van '100 jaar De Stijl' zindert het park van de activiteiten, met o.a. de openluchttentoonstelling 'Zitten is een Werkwoord'.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Podcast Kunst is Lang

De gratis podcast Kunst is Lang is een samenwerking tussen online kunstmagazine Mister Motley en kunstjournalist Luuk Heezen, ontstaan vanuit de behoefte aan een gesprek over hedendaagse Nederlandse beeldende kunst dat zowel toegankelijk als inhoudelijk is. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project