The Ghosts of Sunday Morning
In de tentoonstelling The Ghosts of Sunday Morning brengt Design Museum Den Bosch tot en met 19 mei een ode aan de vakmensen van het Europees Keramisch Werkcentrum. Het EKWC is al vijftig jaar de plek waar ambacht, kunst en design in keramiek elkaar ontmoeten. Een dertigtal van de meest toonaangevende werken uit de geschiedenis van het EKWC is opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd in witte klei, waardoor een wondermooi en spookachtig beeld ontstaat waarin heden en verleden overlappen.
Glenn Adamson
Voor The Ghosts of Sunday Morning heeft Design Museum Den Bosch de Amerikaanse craft-specialist Glenn Adamson gevraagd een tentoonstellingsconcept te bedenken dat reflecteert op de geschiedenis van het EKWC. Adamson heeft gekozen voor werken die expliciet gaan over de spanning tussen tijdelijkheid en eeuwigheid. Zo zijn lichaamsafdrukken te zien van Canan Dagdelen en het duo Stephanie Davidson & Katie Ewald. Ook werk van Anish Kapoor, Tim Breukers Tony Cragg, Johan Creten, Babs Haenen en Andrew Lord zijn tot ghost gemaakt.
De 'Ghosts'
Het jonge Amsterdamse bureau Trapped in Suburbia heeft het tentoonstellingsontwerp verzorgd. De uitkomst is spectaculair: de witte spookachtige beelden staan op perspex sokkels die gevuld zijn met langzaam bewegende rookwolken.
Publicatie 'The Ghosts of Sunday Morning'
Bij de tentoonstelling hoort de publicatie The Ghosts of Sunday morning - 50 years of European Ceramic Work Center. Het bevat onder meer een essay van Glenn Adamson over de geschiedenis van de organisatie en de totstandkoming van de tentoonstelling.
Zelf een project steunen?
Meer projecten
Encounter #6
Geborduurde littekens en de verhalen erachter
Bekijk projectStijlparade
Te zien in Park Mien Ruys: de Stijlparade. Ter ere van '100 jaar De Stijl' zindert het park van de activiteiten, met o.a. de openluchttentoonstelling 'Zitten is een Werkwoord'.
Bekijk projectDe Kunstenaar Digitaal in de Klas: Seksualiteit
In het onderwijs is seksualiteit een onderbelicht thema, maar absoluut niet onbelangrijk. Docenten vinden het vaak een lastig onderwerp om aan te snijden en weten niet waar ze moeten starten. Het digitale educatieproject "De Kunstenaar Digitaal in de Klas: Seksualiteit" helpt hierbij. Het educatieproject biedt docenten handvatten. Door leerlingen samen met kunstenaars het onderwerp seksualiteit te laten onderzoeken wordt dit een bespreekbaar thema en ervaren leerlingen de diversiteit van seksualiteit in hun eigen klas.
Bekijk projectTentoonstelling 'Hockney's Eye'
Teylers Museum staat in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In Hockney’s Eye worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen van het museum. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.
Bekijk project