projecten
beeldende kunstLandelijkLeiden

Japans naakt

Ontwikkelingen zien in de Japanse naaktfotografie vanaf de negentiende eeuw tot vandaag zijn van 15 maart tot en met 8 september te zien in Japanmuseum SieboldHuis. Meer dan 30 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjō Kōrō tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s.

Bekijk de tentoonstelling in vogelvlucht:

Geschiedenis van Japans naakt
De ontwikkeling van de naaktfotografie loopt parallel aan de visie op fotografie in Japan in het algemeen. Waar foto's in de negentiende eeuw een kopie van de waarheid waren, werden ze later ook verkent als kunstvorm. Na de Tweede Wereldoorlog werd de sociaal-realistische fotografie populair, en dat ging over in nog radicalere experimenten in de jaren zestig en zeventig. In de hedendaagse naaktfotografie zijn verwijzingen naar verschillende van deze vorige generaties te ontdekken.

Catalogus en activiteiten
Bij deze tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus en deze is te koop in de museumwinkel. Daarnaast worden er in het kader van de tentoonstelling verschillende activiteiten, lezingen en rondleidingen georganiseerd. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

De Tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Monet - Tuinen van verbeelding

Tentoonstelling Tuinen van verbeelding

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In the Age of Post-Drought

Tentoonstelling over wereldwijde waterproblematiek op Dutch Design Week

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project