projecten
beeldende kunstLandelijkLeiden

Japans naakt

Ontwikkelingen zien in de Japanse naaktfotografie vanaf de negentiende eeuw tot vandaag zijn van 15 maart tot en met 8 september te zien in Japanmuseum SieboldHuis. Meer dan 30 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjō Kōrō tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s.

Bekijk de tentoonstelling in vogelvlucht:

Geschiedenis van Japans naakt
De ontwikkeling van de naaktfotografie loopt parallel aan de visie op fotografie in Japan in het algemeen. Waar foto's in de negentiende eeuw een kopie van de waarheid waren, werden ze later ook verkent als kunstvorm. Na de Tweede Wereldoorlog werd de sociaal-realistische fotografie populair, en dat ging over in nog radicalere experimenten in de jaren zestig en zeventig. In de hedendaagse naaktfotografie zijn verwijzingen naar verschillende van deze vorige generaties te ontdekken.

Catalogus en activiteiten
Bij deze tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus en deze is te koop in de museumwinkel. Daarnaast worden er in het kader van de tentoonstelling verschillende activiteiten, lezingen en rondleidingen georganiseerd. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

CODA Paper Art

Kunst van en op papier in Apeldoorn

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Robert Glas

Charlotte Köhler Prijs 2019

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

MuseumTV

Online platform met het actuele tentoonstellingsaanbod

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

De Laatste Aai

Tentoonstelling over rouw rondom (huis)dieren

Bekijk project