projecten
muziekLandelijk

Muziekproductie 'Plant'

Zangeres Nynke Laverman vraagt op haar eigen muzikale manier aandacht voor het klimaat. De muziekproductie 'Plant' gaat over ons huidige manier van leven: wie willen we zijn als mens en hoe kunnen we meer in balans zijn met de natuur om ons heen?

Protest

De muziekproductie 'Plant' is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Nynke Laverman: “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover." 

'Tree Tree'

'Plant' is een live performance, een podcastreeks en een album. De rode draad in de voorstelling is een vrouw die steeds meer weerstand voelt tegen de westerse manier van leven. Vanuit de grote stad fantaseert ze over het leven als boom. Luister en kijk naar het nummer 'Tree Tree'.

'Your Ancestor'

Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Zoals in het nummer 'Your Ancestor'. Wat als we ons als voorouders zien? Welke wereld laat je aan je kinderen na? Vanuit die vraag ontstond dit lied.

Meer zien?

De muziekproductie toert door het land, kijk hier voor meer informatie over de voorstelling 'Plant'.

Project gesteund door:

Jacques et Anne Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Sencity Festival 2022

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. De zintuigprikkelende toepassingen die wij inzetten dragen derhalve bij aan de toegankelijkheid voor een bredere doelgroep.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

The Ramblers ft. Janne Schra

In 2021 vieren The Ramblers, het voormalige Vara Radio-orkest, hun 95-jarig bestaan. In 2022, een jaar uitgesteld vanwege corona, vieren ze dit met een theatertour. Met de theatertour willen The Ramblers het historisch erfgoed uit de radiotijd van omroepstad Hilversum uitdragen voor mensen die nog herinneringen hebben aan die tijd, maar zeker ook voor generaties daarna. Voor de jubileumtour is samenwerking gezocht met de jonge Nederlandse zangeres Janne Schra. Met deze samenwerking willen ze onder andere een jonger publiek bereiken en het publiek kennis laten maken met de geschiedenis van The Ramblers.

Bekijk project