projecten
Friesland

Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Tussen 12 en 16 juli 2021 kunnen 75 kinderen per dag (6-13 jaar) uit Leeuwarden en omgeving meedoen aan allemaal gratis workshops op de gebieden beeldende kunst, theater en multimedia. Het project ' Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer' is een samenwerking tussen Stichting Stoereloer, dbieb, de Podiumschool en videokunstenaar Vincent Schiphorst.

Alle workshops zijn speciaal voor dit project ontworpen. Tijdens de workshops maken kinderen bijzondere decors, attributen, objecten, acteren ze voor een blue-screen en nemen ze geluiden op. Van de uitkomsten wordt door de videokunstenaar Vincent Schiphorst een artistieke (surrealistische) eindfilm gemaakt.

In Vlam en Fjoer

De jaarlijkse Stoereloer zomervakantieweek heeft dit jaar een bijzonder thema: Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer! Na ruim een jaar vol beperkingen gaan kinderen op zoek naar het vuur in zichzelf. Ze kunnen kiezen uit vijf verschillende workshops per dag. Er wordt tijdens deze speciale editie extra uitgepakt, met naast beeldende kunsten ook workshops op de gebieden podiumkunst en multimedia. Bijvoorbeeld samen marionetten bouwen die tot leven komen. Of gloeiende draken. Of het karaktertje MiniMe spelen voor een blue screen.

Eindfilm


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Frieslandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Wij Vikingen Expo - Fries Museum

Ga je mee vikingen?

Bekijk project
Frieslandtheater, dans en film

Teaterselskip Arum

Openluchtspel Omke Henk

Bekijk project
Frieslandmuziek

CityProms Festival 2017

Het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden. Gratis te bezoeken van 23 t/m 25 juni 2017.

Bekijk project
FrieslandFriesland

Culturele Hoofdstad 2018

Mega-project Under De Toer vertelt Friese verhalen, met Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad van 2018.

Bekijk project