projecten
beeldende kunstLandelijk

Thuis, Ontheemd #2

De muziektheatervoorstelling 'Thuis, ontheemd #2' van Rajae el Mouhandiz gaat voorbij de cultuurclash en bespreekt openhartig de ruimte die een vrouw mag en kan innemen. Van 7 december tot en met 26 april wordt het door het hele land gespeeld.

Ode aan de vrouw
In 'Thuis, Ontheemd #2' brengt Rajae El Mouhandiz een ode aan de vrouw aan de hand van 17 voorbeelden. We maken onder andere kennis met haar moeder Habiba, die in 1982 scheidt van haar man, ondanks dat het voor de wet en door haar familie verboden is. Maar dan komt ze erachter dat in je eentje vijf kinderen opvoeden in een vreemd land misschien wel een onmenselijk grote opdracht is.

Thuis, Ontheemd #1
Terwijl Rajae el Mouhandiz haar vorige muziektheatervoorstelling 'Thuis, ontheemd' door het land trok, maakte de Volkskrant een online pagina over haar project met portretten van bewoners van de Haagse wijk Laakkwartier door fotograaf Sander Stoepker. Wat betekent 'thuis' en 'ontheemd' voor de bewoners?

Vrijheid boven traditie
Rajae el Mouhandiz heeft gevochten voor haar carrière. Op 15-jarige leeftijd ging ze uit huis, omdat ze geen muziek mocht maken en de regels strenger werden. Ze verkoos vrijheid boven traditie. Inmiddels werkt ze als succesvol muzikant en theatermaker. In KRO's Recht uit het Hart vertelt ze over de gebeurtenissen die haar leven volledig hebben veranderd.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Manzoni in Holland

Avant-garde tentoonstelling met blikjes poep

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Rembrandt's Social Network

Tentoonstelling over de familie, vrienden en relaties van Rembrandt.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld

Tentoonstelling over Nederlands Bauhaus netwerk

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Basquiat: the artist and his New York scene

Tentoonstelling in Heerlen over de schilder van wereldfaam

Bekijk project