Cultuurfonds Gelderland ondersteunt ruim 300 projecten in de regio

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft dit jaar ruim 300 projecten kunnen ondersteunen. Daarmee werd er bijna 800.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio.
19 december 2018
Cultuurfonds Gelderland ondersteunt ruim 300 projecten in de regio

In het afgelopen kwartaal kregen meer dan 100 nieuwe projecten geld van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren die een eigen fonds hebben, zoals het Coulissenfonds, het Palet Fonds, Cultuurfonds Hattem en Cultuurfonds Rumpt.

De toekenningen waren zoals gebruikelijk zeer divers. Zo gaat er in Doetinchem bijvoorbeeld geld naar het vlogproject Jonge Rotten, waarbij jongeren onder leiding van een theatermaker met een vlog verslag van hun ontmoetingen tijdens een midweek op De Kruisberg. In Nijmegen is er dankzij de toekenning van het Cultuurfonds een tentoonstelling in het Nationaal Bevrijdingsmuseum over plundering en vernieling tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Doesberg, Rheden en Rozendaal wordt mede dankzij de financiële steun het laagdrempelige kamermuziekfestival Zoom! georganiseerd, met klassieke muziek en de Veluwezoom als decor.

Particulier geld
Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven, donaties en de jaarlijkse collecte Anjeractie.

Nieuwe aanvragen
In 2019 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. De deadline voor de aanvragen hiervoor is 14 januari 2019.