Cultuurfonds Noord-Holland steunt 53 projecten in derde kwartaal

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het derde kwartaal van 2021 ruim 198.000 euro toegezegd aan 53 cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
19 oktober 2021
Cultuurfonds Noord-Holland steunt 53 projecten in derde kwartaal
Fotocredits:
Vincent Mentzel. Vrouw met een speelgoedpistool tegen haar hoofd achter het raam van een café op de Rotterdamse West-Kruiskade, 1969

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Nu de coronamaatregelen zijn afgezwakt en er weer veel mogelijk is, roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen in Noord-Holland op om een aanvraag in te dienen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op www.cultuurfonds.nl/noordholland.

Hieronder is een aantal projecten uit de afgelopen ronde uitgelicht. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is hier te lezen.

Newsphotography, Vincent Mentzel 75! 

Museum Hilversum kan rekenen op € 5.000 voor de tentoonstelling ter ere van de 75e verjaardag van nieuwsfotograaf Vincent Mentzel. Hiervan komt € 2.500 het Charema Fonds voor geschiedenis en kunst. Dit deel is bestemd voor de publicatie bij de tentoonstelling.

Mentzel is internationaal bekend om zijn politieke nieuwsfotografie. Deze eerste overzichtstentoonstelling toont zo’n 300 foto’s waarvan er veel niet eerder te zien zijn geweest.

Kerst in De Liefde 2021

In Haarlem opende in maart 2021 een nieuwe theater voor kleinkunst, cabaret, muziek en literaire voorstellingen: Theater De Liefde. Graag helpt het Cultuurfonds ze op weg met een bijdrage van € 3.500 voor hun eerste eigen productie, een speciale kerstvoorstelling. Tijdens Kerst in De Liefde 2021 nodigen huisbespelers Mylou Frencken en Gerrie Hondius gastartiesten en buurtbewoners uit voor een multimediale voorstelling.

Welkom bij het Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest laat 1250 basisschoolkinderen in de regio Amsterdam van heel dichtbij kennismaken met klassieke muziek en het symfonieorkest. Het educatieproject Welkom bij het Orkest is een interactief programma dat de dirigent en musici naar de klas brengt om kinderen persoonlijk te ontmoeten. Als afsluiter bezoeken de kinderen een concert van het voltallige Nederlands Philharmonisch Orkest in de Nedpho-Koepel.