De Wolfse Deerne, OERRR en 37 andere projecten ondersteund door Cultuurfonds Overijssel

Zwolle, 26 oktober 2017
De Wolfse Deerne, OERRR en 37 andere projecten ondersteund door Cultuurfonds Overijssel

Het Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2017 aan 39 projecten in de provincie in totaal bijna € 100.000 toegekend.

Het geld kwam onder meer uit een aantal CultuurFondsen op Naam, waaronder het Cultuurfonds Kampen en het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO).

De Wolfs Deerne uit Zwolle

Op 11 mei 2018 gaat het muziektheaterspektakel ‘De Wilde Deerne’ van de Zwolse Stadsproductie in première. Voor deze totaal Zwolse productie onder leiding van Ilona Kevelham (Creatief Producent), Boudewijn Koops (Theatermaker/ Sponsoring) en Glenn de Randamie (rapper Typhoon) wordt verder de befaamde regisseur Ko van den Bosch van buiten de Zwolse landsgrenzen ingevlogen. De voorstelling wordt uitgevoerd precies driehonderd jaar nadat in de bossen rondom Zwolle het ‘Wolfskindje’ Anna Maria Jennaert werd teruggevonden. De Stichting Zwolse Stadsproductie kreeg voor deze productie € 12.500 van het Cultuurfonds Overijssel, waarvan € 2.500 van de Herman Krop Fundatie.

Speelnatuur van OERRR in De Wieden

Ook ondersteunt het Cultuurfonds Overijssel het natuurproject voor kinderen OERRR. Bij het bezoekerscentrum 'De Wieden' bij St. Jansklooster in Nationaal Park de Weerribben-Wieden gaat Natuurmonumenten speelnatuur realiseren. Het doel van speelnatuur van OERRR is om kinderen spelenderwijs in aanraking te brengen met natuur en zo hun verbondenheid met de natuur te vergroten. Dat gebeurt bijvoorbeeld met een belevings- en blotevoetenpad. Het project ontvangt € 5.000 van het Cultuurfonds.

€ 800.000 voor cultuur en natuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar ruim € 800.000 om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties voor natuurprojecten en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele Cultuurfondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.