Cultuurfonds Zuid-Holland helpt kunst en cultuur met ruim € 270.000 de winter door. Komt u kijken in het voorjaar?

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het laatste kwartaal voor € 272.585 bij aan 51 waardevolle natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
9 december 2022
Cultuurfonds Zuid-Holland helpt kunst en cultuur met ruim € 270.000 de winter door. Komt u kijken in het voorjaar?

Het voorjaar is nog ver weg, maar om dan mooie concerten, exposities en evenementen te kunnen bezoeken, moeten die nu worden ontwikkeld. Daarom steunt het Prins Bernhard Cultuurfonds maar liefst 51 bijzondere projecten die deze winter worden gemaakt. Hieronder een paar goede voorbeelden die het bestuur graag onder uw aandacht brengt. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze ronde.

Ga naar de werkplaats Leidse Deken

In 2023 gaat stichting Leidse Deken -na een succesvolle pilot in 2022- verder met de werkplaats in het voormalige meter- en regulateursgebouw van de oude Leidse gasfabriek op het Energiepark te Leiden. Hier wordt het (historische) maakproces van de Leidse deken getoond aan het publiek. De werkplaats is uniek in Nederland. Met de werkplaats wordt een oud ambacht behouden en nieuw leven ingeblazen. Het Cultuurfonds steunt de opstartfase van de werkplaats door een éénmalige bijdrage van € 10.000 te leveren in de aanschaf van een oude kaardmachine, spinmachines en apparatuur voor het afwerken van de dekens.

Help mee met het aanleggen van nieuwe natuur in Sliedrecht 

Tussen januari en december 2023 worden door stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 100 moestuinpakketten uitgegeven aan bewoners(groepen), met als doel om voor het einde van het jaar 250 m2 nieuwe natuur aan te leggen in Sliedrecht. Het Prins Bernard Cultuurfonds levert een bijdrage van € 4.600 aan het vervaardigen van het educatieve materiaal en aan 20 grote pakketten voor openbare locaties. 

Bezoek de tentoonstelling Tulpenkoorts - Het ware verhaal 

Van 18 maart tot 2 juli 2023 staat in Museum de Zwarte Tulp te Lisse de tentoonstelling “Tulpenkoorts, Het ware verhaal” en verschijnt de publicatie “Tulpenkoorts, Mythe en werkelijkheid”. In de tentoonstelling en de publicatie, die met een bijdrage van € 7.500 door het Cultuurfonds Zuid-Holland worden gesteund, wordt de bizarre ‘tulpenmania’ van 1634 – 1637 onder de loep genomen en van alle vooroordelen ontdaan.