Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Stichting stibula

Stibula On the Move opent creatieve deuren voor kinderen in Zuid-Paramaribo. Gedurende anderhalf jaar organiseert Buurthuis Stibula activiteiten zoals zang, dans, theater en muziek voor kinderen uit de wijken Sunny Point en Latour.

Creatief kansen creëren
  • Meerdere werkterreinen
Suriname
Mat 36 4 Harrie Peters 1920x1080 copyright spoorwegmuseum

Stap in de trein der nostalgie en reis mee naar het verleden. Treinstel 252werd na maar liefst 85 jaar van verwaarlozing nieuw leven ingeblazen. 

Zo geduldig als een trein
  • erfgoed & monumentenzorg
Mandje

Als ze het niet vertrouwde knipte Bet van Beeren een lamp in de vorm van een uil aan. De kroegbaas van café 't Mandje zorgde ervoor dat homoseksuele gasten zichzelf konden zijn.

Hoe een uil homoseksuelen redde
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Amsterdam Thomaskerk 1972

Na een flinke opknapbeurt is de Thomaskerk in Amsterdam weer helemaal als nieuw. Tijdens de restauratie is niet alleen het oude jasje opgepoetst, maar zijn er ook moderne snufjes toegevoegd.

Restauratie Thomaskerk Amsterdam
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Oxygen delusion

Strakke choreografieën, beeldende illusies en een mix van dansstijlen. Delusion is Jennifer Romen's eerste avondvullende dansvoorstelling.

Choreograaf Jennifer Romen bestormt het theater
  • theater, dans en film
Landelijk
Maxresdefault

Stichting Hollandse Luchten nodigt je uit om deel te nemen aan een uniek en inspirerend project dat de kracht van muziek, verhalen en verbinding viert. 

Een muzikale pelgrimstocht
  • muziek
Noord-Holland
Club lam vote

Ervaar het tragikomische avontuur van de Limburgse Elise Spauwen inVote. Elise is de allereerste Nederlandse vrouw die ooit haar stemrecht heeft gebruikt.

De eerste (vrouwelijke) stem
  • theater, dans en film
Limburg
Schokland

Wat heeft het toneelstuk De Kersentuin te maken met een verdwenen eiland en klimaatopwarming? Daar geeft Compagnie Dakar in de zomer van 2023 antwoord op in hun theaterstuk.

Kersentuin op Schokland
  • theater, dans en film
Flevoland
MM4

Hoe wordt eigenlijk een schip gemaakt?  In de werkplaatsen van het Maritiem Museum kun je aan de werkbanken aanschuiven. Lassers en timmerlui laten je zien hoe ze werken.

Maritieme ambachten op een voetstuk
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Brenda Bannerimage 1920x10800

Met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds op zak zal Brenda haar PhD-traject aan de University of California, Los Angeles (UCLA) beginnen. Haar doel? Niet alleen maar apen bestuderen. Ze wil dieper graven in hun sociale wereld en morele gedrag, en dat alles via een bijzondere bril genaamd etnografische technieken, een zelden toegepaste methode in primatologie.

Apen bestuderen in Amerika
  • wetenschap
Landelijk