Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Zweeloo uitzicht kerk voren land

Bij het kerkje in Zweeloo ligt een verhaal verborgen in het Drentse zand. In de muziektheatervoorstelling De Vlinderprinses wordt dit stukje geschiedenis op haar geboortegrond tot leven gebracht.

Het muzikale verhaal van een mysterieuze prinses
  • theater, dans en film
Drenthe
Huis vol verhalen

De Beeldenstorm, Dominee Vincent van Gogh (de opa van), het mausoleum van de Nassaus. Er huizen verschillende bijzondere verhalen in De Grote Kerk van Breda.

De Grote Kerk Breda: huis van verhalen
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Wind 1

Welkom in het fictieve plaatje Burgerveen, waar de emoties hoog oplopen door een windmolenpark.

Theatervoorstelling WIND
  • theater, dans en film
Landelijk
42871 1 letsbecomefungal01

In een wereld waar de fascinatie voor schimmels en mycelium groeit, is het boek Let’s Become Fungal! een welkome toevoeging. 

Let's Become Fungal
  • beeldende kunst
Landelijk
20220517 Onnerpolder5

Ten zuiden van de stad Groningen ligt het weidevogelgebied Onnerpolder. Een typisch veenweidegebied. Maar aan de Zuiderhooidijk nabij Onnen ligt een bijzonder stukje bos dat een risico vormt voor broedende weidevogels.

Veilige haven voor weidevogels
  • natuur
Groningen
Schokland

Wat heeft het toneelstuk De Kersentuin te maken met een verdwenen eiland en klimaatopwarming? Daar geeft Compagnie Dakar in de zomer van 2023 antwoord op in hun theaterstuk.

Kersentuin op Schokland
  • theater, dans en film
Flevoland
Nola Hatterman Art Academy 2022

In Suriname liet de Nederlandse kunstenares Nola Hatterman in 1953 haar sporen na. Met een diepe passie voor Afro-Surinaamse kunst en cultuur begon ze op 71-jarige leeftijd haar eigen Nieuwe School voor Beeldende Kunst, gedreven door de visie dat haar school zelfstandige Surinaamse kunstenaars zou opleiden, zonder tussenkomst van Nederland. Het gebouw is hard toe aan renovatie.

Surinaamse broedplaats in herstel
  • erfgoed & monumentenzorg
Suriname
Header slauerhoff optie 2

“Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”, is misschien de bekendste dichtregel van scheepsarts en schrijver J. Slauerhoff. Deze beroemde woorden staan symbool voor het leven van de reislustige scheepsarts en de rol van (schrijf)kunst in zijn bestaan. Dit avontuurlijke leven wordt in zijn eigen dichterlijke woorden beschreven in Logboek Slauerhoff.

De stem van een reisluchtige dichter
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Foto 3 VONK foto Vincent van den Brink

Het 19de-eeuwse fort tussen Utrecht en Houten vormt in de herfst van 2023 de locatie van een lichtkunstroute.

Lichtkunst in het fort
  • beeldende kunst
Utrecht
Hero img

Na bijna 10 jaar wachten is het eindelijk zover. In 2023 organiseren wintipriesteres Marian Markelo en kunstenaar Boris van Berkum voor de tweede keer het Winti Bal Masqué. Dit avondvullende feest biedt theater, dans, kunst, mode, glitter & glamour en combineert de Winti-cultuur met de traditie van het Bal Masqué. Het is een viering van liefde, verbinding en zelfexpressie.

Een gemaskerd Winti-bal
  • theater, dans en film
Landelijk