Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019

Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren in totaal 64.000 euro voor OASE 2019.
20 juni 2019
Acht documentairemakers krijgen toekenning voor OASE 2019
Fotocredits:
Kunstenaar Renzo Martens werkt aan verschillende documentaires over de ontwikkeling van inclusieve en ecologische 'post-plantages' in het binnenland van Congo. (Foto: Thomas Nolf, 2017)

De acht documentairemakers die elk een bijdrage van € 8.000 krijgen zijn:

Regisseur 
Titel project
Lisa Boerstra
De blauwe Zee uit mijn Herinnering
Paul Cohen
Eenheid van Plaats
Heinrich Dahms
A Maid’s Tale
Eline Flipse
Mijn Vriend de Premier
Ester Gould
Flushing
Diego Gutiérrez
Coyote’s Place
Renzo Martens
De Postplantage
Masha Novikova
Honderd Jaar Familiegeschiedenis

OASE
Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

'Treatments"
OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

Mady Saks
De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks. 

Aanvragen OASE 2020
In 2020 zal er opnieuw één aanvraagronde voor Oase zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds worden ingediend vanaf januari 2020 tot een nog te bepalen datum in april 2020. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Bekijk de website van het Nederlands Filmfonds voor meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure.