Cultuurfonds Flevoland ondersteunt 12 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het derde kwartaal van 2021 voor € 50.000 euro bijgedragen aan 12 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
4 oktober 2021
Cultuurfonds Flevoland ondersteunt 12 projecten
Fotocredits:
fotoboek van voormalig dienstmeisje Lubbetje Bakker-Van Urk

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde is te vinden op onze website.

Concertreeks 'O Magnum Mysterium'

Stichting Hollands Collectief ontvangt €2500 euro voor drie kerstconcerten eind dit jaar. Dit professionele ensemble, dat eind 2020 werd opgericht heeft een uitdagend en tegelijk aansprekend advents- en kerstrepertoire. hollandscollectief.com

Publicatie Boomverhalen, een kleine geschiedenis van Almere

Stichting Genootschap Het Levende Huis ontvangt €3000 euro en streeft er naar om in 2022 - precies 50 jaar na het aanplanten van de eerste boom in Almere een geheel herzien en geactualiseerde uitgave van het Bomenboekje in full-color uit te geven.

Educatieproject "1001 dienstmeisjes"

Stichting Erfgoed Urk ontvangt 6.000 euro voor een multimediaproject dat het brede publiek betrekt bij een bijzonder en onderbelicht historisch fenomeen: de talloze Urker meisjes en vrouwen die in het verleden als dienstmeisjes bij Amsterdamse Joden, Noord-Hollandse boeren, in kinderkoloniehuizen of op andere plekken in Nederland werkten. Door middel van een audiotour, lesbrief, dienstmeisjescafé en interactieve tentoonstelling betrekken ze schoolleerlingen, nazaten en andere belangstellenden op een creatieve manier bij het verhaal van de Urker dienstmeisjes uit de vorige eeuw.