Cultuurfonds Noord-Brabant steunt 81 projecten

Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in de vergadering over het vierde kwartaal van 2018 in totaal €542.766 toegekend aan 81 natuur- en cultuurprojecten.
20 december 2018
Cultuurfonds Noord-Brabant steunt 81 projecten
Fotocredits:
Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg

De toekenningen waren ook in het vierde kwartaal zeer divers. Enkele voorbeelden: 

Natuurspeeltuin Helvoirt 
De bewoners van Helvoirt zetten zich in om van een crossbaantje in het dorp een natuurspeeltuin te maken. Het gaat om een grote, uitdagende natuurspeeltuin met wilgenhutten, uitkijkpost, natuurlijke speelaanleidingen, een waterloop en veel groen. Ze krijgen een bijdrage €10.000 uit het Buurtnatuur-, Buurtwaterfonds.

Performancefestival Ademtocht
Ademtocht is een nieuw, driedaags performancefestival waarin de grenzen tussen beeldende kunst en theater onderzocht worden. Het project wordt georganiseerd door Theater De Nieuwe Vorst en PARK platform for visual arts Tilburg. Hun locaties fungeren als hoofdlocaties en worden door een denkbeeldig lint van performances in de openbare ruimte verbonden. Het festival is gepland van 14 tot en met 16 juni 2019. De bijdrage van het Cultuurfonds Noord-Brabant is €5000.

Schrijfresidentie huis Henriëtte Roland Holst
Op 24 december 2019 is het exact 150 jaar geleden dat schrijfster, dichteres en politica Henriette Roland Holst (1869-1952) is geboren. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wil Tilt – in aansluiting op de plannen van de Stichting Cultuur Landgoederen Zundert- een schrijfresidentie organiseren in het Atelier Roland Holst in Zundert. De jonge, hedendaagse en geëngageerde auteur Dean Bowen verblijft een week op landgoed De Oude Buisse Heide om zich te verdiepen in het werk van Roland Holst en dat vervolgens te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken van nu. Ze ontvangen een bijdrage van €10.500.