Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Psychose Hondsdol

Bij Hondsdol komen de rauwe energie van punkmuziek, de creatieve expressie van poëzie en de sociale kritiek van protest samen.

Punk, poëzie en protest
  • muziek
Landelijk
Museum de Oude Wolden 3

Het Streekmuseum de Oude Wolde heeft een sprong voorwaarts gemaakt richting een nóg interactievere museale ervaring voor het publiek.

Verplaatsbare meubelstukken
  • buurtcultuur
Groningen
Eco e1681715410260

Biodiversiteit is een complex begrip, maar Moestuin Sliedrecht maakt het toegankelijk voor iedereen met hun ecologische vierkante meters. Deze ‘moestuin’-pakketten bieden een eenvoudige manier om kleine natuurgebieden te creëren, waar dan ook. Of je nu een tuin hebt, een balkon, of een gemeenschappelijke ruimte, je kunt een positieve bijdrage leveren aan de natuur.

Een ecosysteem op een vierkante meter
  • natuur
Zuid-Holland
Mat 36 4 Harrie Peters 1920x1080 copyright spoorwegmuseum

Stap in de trein der nostalgie en reis mee naar het verleden. Treinstel 252werd na maar liefst 85 jaar van verwaarlozing nieuw leven ingeblazen. 

Zo geduldig als een trein
  • erfgoed & monumentenzorg
20230108 Soeq Sterrentocht Tilburg 2023 logo 6 scaled

Op 6 januari 2024 vindt de Tilburgse Sterrentocht plaats, een bijzondere viering die oude en nieuwe tradities samenbrengt. Het begon als het Driekoningen-zingen maar groeide uit tot een breder evenement dat diversiteit en verbondenheid viert. Licht speelt hierin een centrale rol, symbolisch voor het verbinden van de verschillende culturen in de stad.

Tilburgs sterrenkijken
  • buurtcultuur
Noord-Brabant
Stinzenplanten 3

Stinzenplanten? Je kent ze wel, maar je weet waarschijnlijk niet dat ze samen een plantensoort vormen. Sneeuwklokjes, speenkruid, wilde hyacinten: allemaal stinzenplanten.

Stinzenplanten: groen erfgoed
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
MM4

Hoe wordt eigenlijk een schip gemaakt?  In de werkplaatsen van het Maritiem Museum kun je aan de werkbanken aanschuiven. Lassers en timmerlui laten je zien hoe ze werken.

Maritieme ambachten op een voetstuk
  • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Headerbeeld

De game Reasons for Going bootst de reis van een Syrische vluchteling naar Nederland na. Via je eigen telefoon zie je waar je bent.

In deze game ben je een vluchteling
  • ZOZ
Landelijk
Bailly David Self portrait With Vanitas Symbols 1651

Hij maakte een van de meest spectaculaire schilderijen over vergankelijkheid: Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder uit 1651: David Bailly!

Wie was David Bailly?
  • beeldende kunst
Landelijk
Header slauerhoff optie 2

“Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”, is misschien de bekendste dichtregel van scheepsarts en schrijver J. Slauerhoff. Deze beroemde woorden staan symbool voor het leven van de reislustige scheepsarts en de rol van (schrijf)kunst in zijn bestaan. Dit avontuurlijke leven wordt in zijn eigen dichterlijke woorden beschreven in Logboek Slauerhoff.

De stem van een reisluchtige dichter
  • geschiedenis en letteren
Landelijk