Geniet van een prachtig concert gebaseerd op de werken van Escher vanuit je luie stoel

Kijk online naar de nieuwste aflevering van de derde editie van de concertserie 'Miniaturen van Muziek en Beeldende kunst' van Stichting Toscata, die sinds 8 januari te zien is. Dit keer is de reeks, gesteund door het Cultuurfonds, opgenomen in Keramiek Museum Princessehof te Leeuwarden. In de muziekkeuze wordt de verbinding gelegd met het werk van Maurits Escher, die in dit voormalig stadspaleis is geboren.
12 januari 2021
Geniet van een prachtig concert gebaseerd op de werken van Escher vanuit je luie stoel

De uitvoerende musici zijn: Petra van der Heide (harp), Dana Zemstov (altviool), James Oesi (contrabas), Vincent van Amsterdam (accordeon) en Tosca Opdam (viool).

Het project Miniaturen van Muziek en Beeldende Kunst is een initiatief van violiste en artistiek leider Tosca Opdam, in samenwerking met stichting Toscata, het Van Gogh Museum, Teylers Museum en Keramiek Museum Princessehof. De Miniaturen bestaat uit een reeks korte online concerten, die kunstwerken aan muzikale thema’s verbindt. Ieder miniatuur duurt ca. 10 minuten, ingeleid door de conservator van het betreffende museum en Tosca Opdam, gevolgd door een concert in wisselende bezetting. Per museum worden er vier miniaturen opgenomen.

De eerste editie, Miniaturen I werd opgenomen in het Van Gogh Museum Amsterdam, met als inspiratiebron portretten in de tentoonstelling In the picture, portraying the artist.

Miniaturen II is opgenomen in Teylers Museum en hierin staat de Engelse schilder John Constable centraal.

En nu is de derde editie dus online te volgen, de eerste drie concerten staan al online. De complete serie is te bekijken via https://miniatures-music-arts.com/

De samenwerking met de drie musea biedt de musici een extra mogelijkheid om zowel nationaal als internationaal een omvangrijk publiek te inspireren. De betrokken musea zijn, in een tijd waarin hun prachtige collecties niet voor iedereen fysiek toegankelijk zijn, opgetogen over deze unieke mogelijkheid een extra dimensie aan de getoonde werken toe te kunnen voegen.