Horizon: een verder perspectief voor makers

Het Cultuurfonds ondersteunt denk- en ontwikkelruimte voor artistiek onderzoek. Makers uit de werkterreinen theater, dans en film kunnen geld krijgen voor artistiek onderzoek.
7 april 2021
Horizon: een verder perspectief voor makers
Fotocredits:
KAAP – Tussenland © David Vroom Photography

Hiervoor is een speciaal programma ontwikkeld door het Cultuurfonds: Horizon. Dit programma heeft als doel om makers ruimte, tijd en geld te bieden om een artistiek experiment uit te werken.  

Waarvoor kan worden aangevraagd?

Heb jij een bijzonder, origineel, spannend, gelaagd en eventueel actueel idee dat je graag wil uitwerken en onderzoeken? Heb jij een artistieke vraag die je graag beantwoord wil hebben? En heb je een idee voor een onderzoek dat hiertoe leidt? Lees dan hier alles over de regeling en stuur je aanvraag, onderzoeksopzet en de bijbehorende begroting naar ons op om in aanmerking te komen.

NB: De richtlijnen zijn aangepast ten opzichte van voorgaande jaren.

Het artistieke onderzoek kan alle theater- en filmdisciplines betreffen zoals theater, toneel, dans, interactieve media, musical, kleinkunst, cabaret, film, podcasts, webseries, animatie en jeugdfilm. Documentaires zijn uitgezonderd, hiervoor kan worden aangevraagd binnen het programma Oase.

Het gaat bij Horizon echt om het onderzoek, maar wel met de intentie om het later ook uit te werken naar een productie. 

Voor welk bedrag?

Plannen kunnen een bijdrage krijgen van maximaal 5.000 euro.

Aanvragen

Vanaf 1 mei 2022 tot 1 juli 2022 kan een aanvraag worden ingediend door het aanvraagformulier in te vullen en per e-mail te sturen aan theater@cultuurfonds.nl