projecten
monumentenzorgLandelijk

Kantine Walhalla

Theater Walhalla is ontstaan als burgerinitiatief: een kleine theaterzaal in voormalige dansclub Dancing Walhalla. Naast het kleine theater met 80 zitplaatsen hebben de initiatiefnemers ook ingezet op uitbreiding met een grotere theaterzaal.

Die is inmiddels ook gerealiseerd in de voormalige Steinwegkantine onder de naam Kantine Walhalla met een theaterzaal van 150 zitplaatsen. Op de begane grond is daar ook gevestigd FC Walhalla. Foyer-Café Walhalla. Een café-restaurant met 80 zitplaatsen en een groot buitenterras van 200 zitplaatsen. 

Om deze uitbreiding te realiseren deed het Cultuurfonds een bijdrage. Hiermee werd de renovatie en het herstel van de voormalige Steinwegkantine waargemaakt. Het pand is een uit 1953 daterend kantinegebouw te Katendrecht, Rotterdam.  De oude bedrijfskantine van de Firma Steinweg is omstreeks 1953 door gemeentewerken Rotterdam ontworpen en werd gebouwd op de plaats van het in de oorlog afgebrande deel van de Holland America Line loodsen aan de Veerlaan te Katendrecht. 

Project gesteund door:

Ted Schutten Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

De Hollandsche Manege

Restauratie van de stadsmanege aan het Vondelpark.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Klim naar het licht

Beklim de torens van de gerestaureerde Sint Bavo Kathedraal in Haarlem

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Bartholomeus Gasthuis

Restauratie van het oudste bejaardentehuis van Nederland

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Restauratie molen De Hoop

175-jarige krijgt facelift

Bekijk project