projecten
monumentenzorgLandelijk

Kantine Walhalla

Theater Walhalla is ontstaan als burgerinitiatief: een kleine theaterzaal in voormalige dansclub Dancing Walhalla. Naast het kleine theater met 80 zitplaatsen hebben de initiatiefnemers ook ingezet op uitbreiding met een grotere theaterzaal.

Die is inmiddels ook gerealiseerd in de voormalige Steinwegkantine onder de naam Kantine Walhalla met een theaterzaal van 150 zitplaatsen. Op de begane grond is daar ook gevestigd FC Walhalla. Foyer-Café Walhalla. Een café-restaurant met 80 zitplaatsen en een groot buitenterras van 200 zitplaatsen. 

Om deze uitbreiding te realiseren deed het Cultuurfonds een bijdrage. Hiermee werd de renovatie en het herstel van de voormalige Steinwegkantine waargemaakt. Het pand is een uit 1953 daterend kantinegebouw te Katendrecht, Rotterdam.  De oude bedrijfskantine van de Firma Steinweg is omstreeks 1953 door gemeentewerken Rotterdam ontworpen en werd gebouwd op de plaats van het in de oorlog afgebrande deel van de Holland America Line loodsen aan de Veerlaan te Katendrecht. 

Project gesteund door:

Ted Schutten Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Vuurtoren Workum

Restauratie van Fries monument 'het Toarntsje'

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Zoeken naar de heldere lijn

Biografie van tuinarchitecte Mien Ruys, grand old lady van de Nederlandse tuincultuur

Bekijk project
Landelijkmuziek

150 Psalms

Internationaal marathonproject van het Nederlands Kamerkoor op Festival Oude Muziek. 1 en 2 september 2017, in TivoliVredenburg te Utrecht.

Bekijk project
Landelijktheater

Julius Caesar

Een theaterproductie van Orkater, het Amsterdamse Bostheater en SSBA, vanaf 25 juli 2017.

Bekijk project