projecten
beeldende kunstLandelijk

Podcast Kunst is Lang

De gratis podcast Kunst is Lang is een samenwerking tussen online kunstmagazine Mister Motley en kunstjournalist Luuk Heezen, ontstaan vanuit de behoefte aan een gesprek over hedendaagse Nederlandse beeldende kunst dat zowel toegankelijk als inhoudelijk is. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon.

Seizoen 2022-2023

Stichting Mister Motley heeft een bijdrage van €19.000,- ontvangen van het Cultuurfonds voor het nieuwe seizoen van 40 afleveringen dat start in juli 2022. 

Dit seizoen wordt er samengewerkt met het Fries Museum, het Centraal Museum, De Brakke Grond en Het Nieuwe Instituut. Om een nog groter publiek te bereiken en een nog grotere verscheidenheid aan gasten te bieden waarbij het publiek meer inspraak heeft, wordt dit seizoen een open call georganiseerd. De bedoeling is dat circa 15 kunstenaars via deze weg worden geselecteerd.

'Schatkamer voor kunstverhalen'

De podcast in 2018 de basisprijs voor Innovatieve Kunstkritiek van de Prijs voor Jonge Kunstkritiek van het Mondriaan Fonds. En zowel in het voorjaar 2020 als in het najaar van 2021 tipte NRC de podcast als een ‘schatkamer voor kunstverhalen’.

Luisteren?

De podcast is te luisteren via al jouw favoriete podcastplatforms, zoals Spotify en Apple Music. Maar ook via de website van Mister Motly.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Muntgebouw Utrecht van juni tot en met31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project