projecten
muziekLandelijk

Sencity Festival 2022

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. De zintuigprikkelende toepassingen die zij inzetten dragen derhalve bij aan de toegankelijkheid voor een bredere doelgroep.

 

In september 2022 strijkt Sencity Festival weer neer in het Utrechtse TivoliVredenburg en nodigt zowel doven als horenden uit voor een feest voor álle zintuigen. Vanaf het moment dat je de roltrap op stapt kom je in een wereld waar niets is wat het lijkt. Of toch wel? Met het thema What is Real? zet het festival het publiek op het verkeerde been, creërt het échte ontmoetingen en neemt het je mee in een multidisciplinaire totaalbeleving waarin veranderende perceptie centraal staat. 

Het festival wordt in nauwe samenwerking met dove, slechthorende en horende jongeren gerealiseerd die deelnemen vanuit een opleidingstraject. Hierdoor zijn de jongeren niet alleen bezoeker, maar ook mede-eigenaar van het festival en sluit het festivalprogramma aan bij de beleving van het publiek. 

Toegankelijkheid programma

Op Sencity Festival zijn er geen ringleidingen aanwezig, maar wel:

- Tolken Nederlandse Gebarentaal
- Schrijftolk
- Signdancers
- Zintuigprikkelende faciliteiten: muziek wordt vertaald naar geur, smaak, tekst, beeld en trillingen.


17 september Tivoli Vredenburg

Op zaterdag 17 september keert Sencity Festival na drie jaar in volle glorie terug naar Utrecht. Aromajockeys, foodjockeys, signdancers en VJ’s nemen je mee in een wereld waar muziek centraal staat. Geuren en smaken versterken de emoties van de muziek, signdancers vertalen muziek naar gebaren en de vibrerende Sensefloor zorgt ervoor dat je niet ontkomt aan de bass. Naast deze immersive live performances kun je dit jaar ook genieten van inspirerende sprekers, interactieve kunst, spoken & signed word, workshops, talkshows en nog veel meer. 

Bestel nú je kaartje !

Bijdrage Cultuurfonds

Het Cultuurfonds heeft 15.000 euro bijgedragen aan het festival vanuit de afdeling Muziek. Vanwege de unieke doelgroep van het festival waarvoor weinig podiumkunstaanbod beschikbaar is, vindt het Cultuurfonds dit festival zeer inclusief en uniek.  

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

The Ramblers ft. Janne Schra

In 2021 vieren The Ramblers, het voormalige Vara Radio-orkest, hun 95-jarig bestaan. In 2022, een jaar uitgesteld vanwege corona, vieren ze dit met een theatertour. Met de theatertour willen The Ramblers het historisch erfgoed uit de radiotijd van omroepstad Hilversum uitdragen voor mensen die nog herinneringen hebben aan die tijd, maar zeker ook voor generaties daarna. Voor de jubileumtour is samenwerking gezocht met de jonge Nederlandse zangeres Janne Schra. Met deze samenwerking willen ze onder andere een jonger publiek bereiken en het publiek kennis laten maken met de geschiedenis van The Ramblers.

Bekijk project