projecten
natuurLimburg

Uitbreiding Het Peelmuseum

Het Peelmuseum in America is een klein, nog jong museum met een actieve en vooruitstrevende groep vrijwilligers. Het museum is gevestigd in één van de allerlaatste kampbarakken van de Dienst Uitvoering Werken. Een uniek cultureel erfgoed.

  • De Peel
  • Het Peelmuseum

Een nieuwe toekomst voor Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Enige bijenmuseum in Nederland

Het nieuwe bijenmuseum wordt het eerste en enige bijenmuseum in Nederland. Het draagt in belangrijke mate bij aan natuurontwikkeling en een betere leefomgeving voor de bij in de Peel. Het biedt educatie, bewustwording en gedragsverandering bij bezoekers m.b.t. de onmisbare rol en leefomgeving van de bij. De uitbreiding wordt bovendien een nieuwe ontmoetingsplek in de Peel waar regiobewoners vrijwilligerswerk kunnen doen, kunnen aanwaaien voor een praatje en nieuwe mensen kunnen ontmoeten.

Het Peelmuseum

Meer weten over Het Peelmuseum? Kijk dan op hun website.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

LandelijkLimburgmonumentenzorgnatuur

Kasteel Arcen

Kasteel Arcen ontvangt de grote herstelbijdrage.

Bekijk project
Limburg

Festival MAAS!

Van 8 tot 11 september vindt de eerste editie van Festival MAAS! plaats in Maastricht. Tijdens dit stad brede en interdisciplinaire weekend vol events stroomt de stad over van kunst, theater, sport, kennis en muziek. Je voelt het in de binnenstad en in de wijken: de Mestreechter Geis is uit de fles!

Bekijk project
Limburgtheater, dans en film

Vossen van de Spik

Openluchtspel Leudal 75 jaar bevrijd

Bekijk project
Limburgmonumentenzorg

Carillon Sint Martinuskerk

Nieuw carillon voor Sint Martinuskerk in Weert

Bekijk project