Cultuurfonds Fryslân ondersteunt 62 cultuur- en natuurprojecten

Het Cultuurfonds Fryslân heeft onlangs aan 62 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Hiermee gaat een bedrag van 154.095 euro naar de sector, die het door de coronacrisis moeilijk heeft. Het Cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van de toegezegde steun, mochten projecten (deels) nog niet doorgaan.
Leeuwarden, 7 april 2020
Cultuurfonds Fryslân ondersteunt 62 cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
Tjerkwerd

Musea zijn dicht, theatervoorstellingen gaan niet door en festivals zijn afgelast. Daarom is het juist nu belangrijk om makers te blijven ondersteunen. Onder de 62 prachtige nieuwe projecten voor cultuur en natuur in Friesland hebben onder andere de volgende projecten een bijdrage ontvangen.

Dorpsbelang Tjerkwerd en omstreken. Zij krijgen 5.000 euro voor het kunstwerk Fyftjin en Fierder. Het kunstwerk van kunstenaar Pieter Jan Stallen gaat over historie én toekomst van de Elfstedentocht. Fyftjin en Fierder symboliseert ‘verleden én verlangen’ en wordt halverwege de route van de Elfstedentocht, in Tjerkwerd geplaatst.

De Stichting Theatersprookje Het Bildt krijgt 2.500 euro voor het Seumersproky. Een mix van verschillende herschreven sprookjes wordt in de tuinen van en met bewoners van Sint Annaparochie opgevoerd.

4.000 euro is toegekend aan de Stichting Sporen in het Zand voor het project Tastbaar Terschelling, een bronzen maquette van het eiland om blinden en slechtzienden inzicht te geven in wat er aan landschapsdiversiteit aanwezig is op het eiland.

Bekijk hier de volledige lijst toekenningen eerste kwartaal 2020 door Cultuurfonds Fryslân.

Coulant uitbetalen

Het Cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van eerder toegezegde bedragen. Ook als een evenement of project niet (geheel) door kan gaan proberen we bepaalde kosten toch te vergoeden, waarbij we ook aandacht vragen voor betaling van zzp’ers. Heb je vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen? Kijk dan op cultuurfonds.nl/coronamaatregelen

Blijf je aanvraag doen!

Het Cultuurfonds Fryslân roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om vooral een aanvraag voor financiële ondersteuning te blijven doen. Er is voor dit jaar het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan zodra de crisis afneemt. 

Kijk op cultuurfonds.nl/fryslân en doe een aanvraag.

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend!

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We nodigen particulieren, stichtingen en bedrijven uit om ook een bijdrage te leveren, in geld, tijd of kennis. Zo versterken we cultuur en natuur ook voor de volgende generaties. Het Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.