Cultuurfonds Fryslân steunt 39 cultuur- en natuurprojecten

In totaal krijgen 39 nieuwe cultuur- en natuurprojecten in Fryslân 93.500 euro via Cultuurfonds Fryslân.
14 maart 2019
Cultuurfonds Fryslân steunt 39 cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
portret van Tony Feitsma

De Stifting Fûns Fwar it Frysk krijgt 12.000 euro voor een biografie over Tony Feitsma. Dit wetenschappelijk werk over het leven en het werk van Feitsma gaat over de Friese taal van vandaag de dag en de Friese identiteit.

De Stichting Bunkerbehoud Terschelling krijgt 1.000 euro voor de tentoonstelling Verborgen Landschap. Deze tentoonstelling van kunstenaar Jet Nijkamp belicht de naoorlogse geschiedenis van de bunkers van de Atlantikwall in Nederland, met nadruk op Terschelling.

Er is 4.000 euro toegekend aan de Friese Milieufederatie voor het project Bats yn Byld, dat zich richt op informatie over de bescherming van vleermuizen, onder andere met een film en live-beelden van de vleermuizenkolonie in Sùdwest Fryslân.

Een overzicht van de toegekende projecten is bijgevoegd.

Zelf een aanvraag doen?
In de vergadering van 12 juni 2019 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Fryslân nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Aanvragen kunnen tot 12 mei 2019 online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen.