Cultuurfonds Fryslân steunt jubileum Nederlandse Vioolbouwschool en 34 andere cultuur- en natuurprojecten

In het tweede kwartaal van dit jaar krijgen 35 cultuur- en natuurprojecten een bijdrage van Cultuurfonds Fryslân. Het gaat in totaal om 81.550 euro. Één van die projecten is het 15-jarig jubileumconcert van de Nederlandse Vioolbouwschool in Makkum.
2 oktober 2019
Cultuurfonds Fryslân steunt jubileum Nederlandse Vioolbouwschool en 34 andere cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
Nederlandse Vioolbouwschool

Enkele nieuwe projecten:

Interactieve tentoonstelling in het Historisch Centrum Leeuwarden
De Wopke Eekhoff Stichting krijgt een bijdrage voor de tentoonstelling “Met verhalen uit het verleden klaar voor de toekomst”. In de interactieve tentoonstelling in het Historisch Centrum Leeuwarden staat de rijke geschiedenis van Leeuwarden centraal en worden er bruggen geslagen naar heden en toekomst.

Muzikale reis over organist en componist Gert Oost
De Stichting Compagnie Barrevoet krijgt ondersteuning voor de “Reis met de Caprice”. Een muzikale reis langs Friese kerken over het leven van organist en componist Gert Oost. De bijdrage wordt geleverd uit het E.J. Struif Fonds. Het fonds ondersteunt projecten op het gebied van het orgel in Groningen en Friesland.

Vioolbouwschool in Makkum
Er is een bijdrage toegekend aan de Nederlandse Vioolbouwschool in Makkum voor het 15 jarig jubileumconcert op 24 november. Professionele en amateur musici spelen op instrumenten, gemaakt door leerlingen van de school.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Fryslân.

Aanvraag doen?
Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Fryslân? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Fryslân.