Cultuurfonds Noord-Holland steunt 91 projecten in het tweede kwartaal

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 91 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim 300.000 euro.
24 juni 2021
Cultuurfonds Noord-Holland steunt 91 projecten in het tweede kwartaal
Fotocredits:
Het Rundveemuseum Aat Grootes Aartswoud - fotocredits: Hanneke de Boer

Hieronder is een aantal projecten uitgelicht. De volledige lijst met ondersteunde projecten in de tweede ronde van 2021 is te zien op onze website.

Concerten De Kift op zeilschip Vrijbuiter

Stichting Moer Staal ontvangt 5000 euro voor de bijzondere album release van muziekgezelschap de Kift. Door middel van een vaartocht brengen ze hun nieuwe album te horen. Het project “Langs het hoogriet, langs de laagwei” betreft een reeks kleine en grotere concerten die De Kift tussen 24 juni 2021 en 2 juli 2021 zal geven tijdens een reis met het platbodemzeilschip Vrijbuiter. Het schip vaart van Hoorn naar Zierikzee. Onderweg legt het schip aan en maakt de band muziek. Soms met een verrassingsconcert, soms aangekondigd.

Herinrichting Rundveemuseum

Het Rundveemuseum Aat Grootes Aartswoud kan rekenen op 5000 euro. Zij zijn op 7 februari jongstleden door een brand getroffen. Zij krijgen ondersteuning om het museum weer opnieuw te kunnen inrichten en te openen voor bezoekers. Door de brand zijn een Brandrode Koe, een Baggerbonte koe en Groninger Blaarkop komen te overlijden. Dit zijn zeldzame Nederlandse koeienrassen die een belangrijk onderdeel zijn van het natuurlijk en historisch cultureel erfgoed.

Het verhaal van Heinz Keijser

In het Joods Historisch Museum komt er van 17 december 2021 t/m 6 juni 2022 een tentoonstelling over de markante Amsterdamse verzamelaar Heinz Keijser. In 1947 kocht Keijser zijn eerste rammelaar, wat hij door de jaren heen uitbouwde tot wel 900 stuks. Aanleiding voor deze tentoonstelling is de vondst van een verrassend document dat de verzameling in een nieuw daglicht stelt: Keijser blijkt zijn levensverhaal op papier te hebben gezet. Dit verhaal voert langs de WOII en raakt aan migratie, antisemitisme, verzet, vlucht, onderduik en overleven. De gehele collectie wordt tentoongesteld en begeleid door zijn levensverhaal.

Aanvragen financiële bijdrage 

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op onze website. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen.