Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland steunt 64 projecten in eerste kwartaal

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 64 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim €228.000.
25 maart 2021
Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland steunt 64 projecten in eerste kwartaal
Fotocredits:
Stichting Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de pagina van Noord-Holland. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op om een aanvraag in te dienen. Hieronder is een aantal projecten uitgelicht. 

Gluren bij de buren

Stichting de Bühne ontvangt €4000 voor hun project Gluren bij de Buren. Tijdens dit amateurkunstenfestival krijgt lokaal podiumtalent de unieke kans om op te treden bij mensen thuis. In Hilversum, Amstelveen, Bloemendaal en Haarlem stellen zo’n 250 bewoners hun tuin ter beschikking voor optredens van lokaal talent.

Boom in Amsterdam

Stichting CQ Film kan rekenen op €5000 voor de documentaire Boom in Amsterdam. Deze film is een aaneenschakeling van historische, actuele en wetenschappelijke verhalen en feiten over de bomen in Amsterdam. De stad telt meer bomen dan mensen en behoort tot de groenste steden van de wereld.

Nieuw podium Caprera

Stichting Caprera Openluchttheater & Wandelpark bevindt zich middenin het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en wil cultuur en inspiratie te bieden aan een breed en divers publiek. Ze ontvangt €5000 voor de bouw van een nieuw podium voor theatervoorstellingen en workshops gericht op families.

Lijst met alle toekenningen

Bekijk de volledige lijst van toekenningen op deze pagina.