Voor wie?

Voor projecten in Zuid-Holland kunnen stichtingen en verenigingen een financiële bijdrage aanvragen voor beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis & letteren, muziek, theater, dans & film, natuur of buurtcultuur. Bekijk de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds om te zien of het project in aanmerking komt. . Uitgebreide informatie over wat we ondersteunen, staat in ons bestedingenbeleid. Daarnaast gelden de aanvullende voorwaarden Zuid-Holland. Aanvragen voor publicaties hebben een aanvullend calculatieformulier.

Vraag je aan voor het Themafonds Cultuurparticipatie Zuid-Holland? Kijk dan op de aparte pagina.

Deadlines

Stuur de aanvraag altijd in vóórdat het project van start gaat. De startdatum moet na de vergaderdatum liggen.

Aanvragen voor aanschaf kleding en instrumenten kan je het hele jaar door indienen. Dit kan eens in de drie jaar en alleen voordat de aanschaf is gedaan.

Hieronder vind je de deadlines voor (reguliere) aanvragen: 

15 september 2023 (vergaderdatum 24 november 2023)
1 januari 2024
 (vergaderdatum 5 april 2024)
15 maart 2024 (vergaderdatum 21 juni 2024)
15 juni 2024
(vergaderdatum 27 september 2024)
15 september 2024
 (vergaderdatum 6 december 2024)

Uitbetaling

Het Cultuurfonds maakt de bijdrage over na ontvangst van een betaalverzoek. De voorwaarden staan in de toekenning.

Crowdfunding

Het Cultuurfonds Zuid-Holland steunt via haar eigen aanvraagportaal alleen projecten van stichtingen en verenigingen. Individuele makers en creatieve gezelschappen zonder rechtsvorm helpen wij graag via voordekunst. Wil je als individuele maker of groep crowdfunden om je project (deels) te financieren? Dan kun je via voordekunst een crowdfunding campagne starten. Het Cultuurfonds draagt door matchfunding bij aan campagnes via voordekunst. Bij matchfunding worden de donaties vanuit ‘de crowd’ gematcht met een donatie van een publieke of private financier, om zo meer donaties te stimuleren. Het geld dat de crowd bijdraagt, wordt in dit geval gematcht met een donatie van het Cultuurfonds tot maximaal € 1.000.

Het project moet wel plaatsvinden in de provincie Zuid-Holland.

Alle aanvragen voor crowdfunding lopen via het platform van voordekunst. Voordekunst beoordeelt of je project bij het Cultuurfonds Zuid-Holland past en in aanmerking kan komen voor een bijdrage. Als dit het geval is, stelt voordekunst projecten aan ons voor en beslist het Cultuurfonds of je project een bijdrage ontvangt. Aanvragen kunnen niet bij het Cultuurfonds zelf gedaan worden en aanvragers hebben over de matchfunding alleen contact met voordekunst.

Benieuwd of je project past op voordekunst? Doe de voordekunst check.

Doe je aanvraag!

Alles gecheckt? Quickscan gedaan? Je kunt online je aanvraag doen voor deze provincie.