Cultuurfonds Zuid-Holland investeert met ruim 300.000 euro in 59 natuur- en cultuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het tweede kwartaal voor € 304.517 bij aan 59 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
4 juli 2022
Cultuurfonds Zuid-Holland investeert met ruim 300.000 euro in 59 natuur- en cultuurprojecten
Fotocredits:
Stripmuseum MoCA

De zomer staat voor de deur, maar het Cultuurfonds kijkt alvast vooruit. Want ook in het najaar staan er weer prachtige voorstellingen, exposities en optredens op stapel die tot stand komen met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met maar liefst 14 fondsen op naam die het Cultuurfonds Zuid-Holland beheert. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is. De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze ronde is te vinden op onze website.

Concert 600 jaar Sint Elisabethvloed te Kinderdijk

Stichting Deltaconcerten organiseert op 2 en 3 september 2022 op Kinderdijk de eerste editie Deltaconcerten, ter herdenking van het feit dat 600 jaar geleden de Biesbosch en een belangrijk deel van de Nederlandse Delta is ontstaan door de Sint Elisabethvloed. De Deltaconcerten zijn buitenconcerten waarbij de krachtige combinatie van cultuur, erfgoed, natuur en water het publiek een ultieme ervaring geeft. Er worden boottochten, wandeltochten en molenbezoeken georganiseerd en verschillende muzikanten treden op. De Deltaconcerten kunnen rekenen op € 7.500.

Muziektheater FXCKBOYZ in Rotterdam

FXCKBOYZ is een spoken word opera van Sharif Noël over homoseksualiteit en seksueel misbruik in een traditionele, door mannen gedomineerde cultuur. De cast bestaat uit jonge, gerenommeerde spoken word artiesten. De artistieke begeleiding is in handen van Yahmani Blackman, Ira Kip en Jorgen Tjon A Fong. WORM Rotterdam verzorgt de productionele ondersteuning. De opera wordt in november gepresenteerd in WORM. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het nagesprek. Publiek en spelers gaan daarbij onder begeleiding van een specialist in gesprek over het onderwerp van de voorstelling. De spoken word opera wordt ondersteund met € 10.000.

Expositie Toonder Studio's 80 jaar in Noordwijk

Van half november 2022 t/m eind maart 2023 wordt in stripmuseum MoCA te Noordwijk een expositie georganiseerd rond het 80 jarig bestaan van de legendarische Toonder Studio’s. In deze tentoonstelling, waar het Cultuurfonds € 10.000 aan bijdraagt, worden unieke originele stukken uit de Toonder collectie getoond en wordt samengewerkt met de Toonder Compagnie, het bedrijf dat de rechten op de werken van Marten Toonder beheert, en met het Literatuurmuseum in Den Haag, waar het archief van Toonder Studio’s wordt bewaard.