Cultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt 63 projecten in eerste kwartaal 2021

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft in de eerste maanden van 2021, 63 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie ondersteund voor € 344.279. Geld voor onder meer een Bijentotem, het 125-jarig jubileumconcert van Harmonie Katwijk en De Haagse Jazzpodcast.
9 april 2021
Cultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt 63 projecten in eerste kwartaal 2021
Fotocredits:
Harmonie Katwijk

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is.

BeeTotem for Refubees 

Stichting De Blinde Schilders ontvangt voor dit project een bijdrage van € 5.000. Samen met buurtbewoners worden in juni 2021 bij Diergaarde Blijdorp een Bijentotem, een kunstwerk en voedingsplaats voor de wilde bijen, gerealiseerd. In de aanloop naar de plaatsing wordt er in het voorjaar op de omliggende scholen bijeneducatie verzorgd en vinden huiskamerconcerten van lokale kunstenaars en musici plaats om de aanvullende crowdfunding voor de Bijentotem op gang te brengen.

125-jarig jubileumconcert

Harmonie Katwijk (HK) kan rekenen op een bijdrage van € 2.000 voor hun jubileumconcert. In het kader van het 125 jarig jubileum wordt een groots opgezet concert georganiseerd op vrijdag 5 november 2021 in sporthal Cleijn Duin te Katwijk. In het jubileumconcert wordt met medewerking van DJ Jimmy Ouwens een programma gemaakt waarbij (klassieke) muziek die de HK in het verleden heeft gespeeld afgewisseld wordt met dance muziek van nu. Ook zijn er cross-overs van klassiek werk met een modern ritme van de DJ, opbouwend naar een spetterende Dance-act tussen orkest en DJ.

De Haagse Jazzpodcast

Stichting Jazz en Wereldmuziek Kollektief lanceert tien afleveringen van ‘De Haagse Jazzpodcast’, een nieuw platform en podium om jazzmusici uit Haaglanden en het brede publiek op een creatieve manier met elkaar in contact te brengen. De podcasts worden gratis aangeboden op verschillende (inter)nationale platforms waaronder Spotify. Het Cultuurfonds helpt hen met een bijdrage van € 4.000 om dit platform met podcast te realiseren.

Alle toekenningen

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde is ook te vinden op onze website. te vinden op: