Donateursexcursie Pieter de Hooch

In Museum Prinsenhof Delft is een overzichtstentoonstelling van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch te zien. Gaat u op vrijdag 17 januari of donderdag 30 januari mee op excursie?
Deze actie eindigt op 30/01/2020.
Donateursexcursie Pieter de Hooch

Aanmelden
U kunt zich via deze link aanmelden voor de excursie. 

De donateursexcursie 
Het programma is als volgt:
10.30 - 11.00 ontvangst met koffie/thee in Museum Prinsenhof in Delft
11.00 - 12.00 inleiding door Anita Jansen, senior conservator en medesamensteller van de tentoonstelling, of een museumdocent
12.00-12.30 zelfstandig bezoek aan expositie met audio tour (dit is het tijdslot waarin uw bezoek aanvangt)
Vanaf 13.00 culinaire lunch. Deze wordt geserveerd in de prachtige Kamer van Charitate.

Inclusief:

  • Entree Museum Prinsenhof in Delft
  • Toeslag tentoonstelling à 5 euro
  • Koffie/thee met lekkers
  • Inleiding door senior Conservator Anita Jansen
  • Audiotour
  • Culinaire Lunch

Prijs per persoon is 28 euro. Als donateur kunt u één introducé meenemen.

Toegankelijkheid met rolstoel of scootmobielen
Museum Prinsenhof Delft is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, kinderwagens of rollators. Museum Prinsenhof Delft is gevestigd in een eeuwenoud kloostercomplex met in elke zaal op- en afstapjes en traptreden.

Over Pieter de Hooch
Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Zeventiende Eeuw. In de tentoonstelling staan de schilderijen die De Hooch in Delft heeft gemaakt (ca. 1652-1660) centraal: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.

Wat is er te zien in Museum Prinsenhof Delft?
Maar liefst 29 topstukken van Pieter de Hooch komen uit verschillende Europese en Amerikaanse musea naar Delft. Daaronder bevinden zich vele beroemde schilderijen die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest, zoals ‘Binnenplaats van een huis in Delft’ uit de National Gallery (Londen).

Ook komen er bruiklenen uit musea als Museo Thyssen-Bornemisza (Madrid), het Kunsthaus Zürich en de National Gallery of Art (Washington). Een uitzonderlijk bruikleen is het meesterwerk 'Kaartspelers in een zonovergoten ruimte' uit de Britse Royal Collection. Daarnaast bevat de expositie bruiklenen van het Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, het Amsterdam Museum en natuurlijk van het Rijksmuseum, dat één van de grootste verzamelingen De Hoochs in de wereld bezit.

Stadswandeling Pieter de Hooch in Delft
Wilt u na het bezoek aan Museum Prinsenhof Delft de stad verder ontdekken? Wandel door de straten van Delft en bekijk de stad door de ogen van Pieter de Hooch. Met een informatief boekje in uw hand maakt u een stadswandeling langs 10 historische plekken die in verband zijn te brengen met Pieter de Hooch. De route wordt gemarkeerd door borden, te herkennen aan het portret van Pieter de Hooch.

U kunt het boekje met uitleg en kaart gratis afhalen in Museum Prinsenhof Delft, de VVV, de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Vermeer Centrum Delft. Wilt u de stadswandeling liever op uw telefoon bekijken? Klik dan hier voor de online wandelroute. De stadswandeling is een initiatief van Museum Prinsenhof Delft in het kader van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer.

Winactie

Wij mogen 5 exemplaren van de tentoonstellingscatalogus van Pieter de Hooch weggeven! Lees hier verder om kans te maken.