Winactie | "Wat niet is maar kan zijn"

‘Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?’ Deze vraag wordt door 10 schrijvers onderzocht in de essaybundel "Wat niet is maar kan zijn". Wij hebben 5 exemplaren te verloten onder onze donateurs!
14 september 2020
Winactie | "Wat niet is maar kan zijn"

Tien schrijvers zijn met het beroemde gedachte-experiment van filosoof John Rawls (1921 - 2002) aan de slag gegaan: the veil of ignorance (Theory of Justice, 1971)Het idee: als we ons achter een sluier van onwetendheid bevonden en niet weten met welk geslacht, met handicap of zonder, minder-of meerbedeeld, en waar ter wereld we zouden zijn geboren: welke basisrechten zouden we dan willen vastleggen? 

Tien schrijvers is gevraagd om hierover na te denken voor de publicatie Wat niet is maar kan zijn. Het boek is een initiatief van Nest in samenwerking met Mister Motley en Manon Braat en wordt uitgegeven door uitgeverij Jurgen Maas.

Een betere wereld voor volgende generaties

De auteurs verkennen de mogelijkheid om hun eigen belangen opzij te zetten voor een betere wereld voor volgende generaties. Zij speculeren over een onbekende toekomst waar zijzelf onderdeel van uitmaken. De nationale en internationale schrijvers en kunstenaars reflecteren vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken op actuele mondiale vraagstukken en laten daarin volstrekt eigen stemmen horen.

Deze publicatie hoort bij de expositie "A Fair Share Of Utopia", een dubbel-expositie van Nest Ruimte (Den Haag) en CBK Zuidoost (Amsterdam) waar het werk van 9 kunstenaars wordt tentoongesteld die zich met dezelfde vraag bezigen. Lees meer over de expositie: Kunst voor een betere toekomst.

Bij NPO Radio1 Kunststof gaan Femke Herregraven en Raul Balai (twee kunstenaars van de tentoonstelling), en Dean Bowen (een van de schrijvers), een uur lang bij radio Kunststof in gesprek over het boek en de tentoonstelling. Luister het op NPO Radio1. 

Winactie

We mogen 5 boeken verloten onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur dan vóór dinsdag 29 september 2020 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Wat niet is' en in de mail je naam en adres.

Niet gewonnen? Volgende keer beter! Dit boek kun je ook bestellen via Nest.nl.

Join
Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend! Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.