Winactie: Museum MORE x Anya Janssen

Voor het eerst is een uitgebreid overzicht te zien van het oeuvre van Anya Janssen (1962). Museum MORE toont met 'Earthlings' zo’n 40 hoogtepunten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. Met verwondering beschouwt Janssen de mens. En die verschijnt dubbelzinnig in haar monumentale portretten. Maak als donateur kans op kaarten voor de tentoonstelling of de publicatie!
20 september 2022
Winactie: Museum MORE x Anya Janssen

In deze tentoonstelling Earthlings wordt in ongeveer veertig schilderijen een beeld geschetst van het oeuvre van Anya Janssen vanaf 1992 tot heden. Hoewel het werk op veel plekken in binnen- en buitenland gepresenteerd is, is het voor het eerst dat al het werk in een overzicht bij elkaar te zien is.

Vanuit pasteuze, expressionistische schilderijen in een donker palet ontwikkelde Anya Janssen een geheel eigen realistische stijl. Aanvankelijk schilderde zichzelf, later juist de ander. Ze laat zich inspireren door vijftiende-eeuwse Vlaamse primitieven en Lowbrow Art, een kunstbeweging die in de jaren zestig rond Los Angeles ontstond, met wortels in underground comics, punkmuziek en graffiti.

Publicatie

Naast de tentoonstelling is er ook een monografie gerealiseerd, mede dankzij een bijdrage van het Cultuurfonds (3.000 euro) die tijdens deze tentoonstelling wordt gepresenteerd. Het werk van Anya Janssen centreert zich rond de mens, portretten en het concept van de individu. Deze monografie is bedoeld om haar oeuvre beschikbaar te maken voor een nieuw en groter publiek en zal ook verschillende teksten bevatten. 

Winactie

Wil jij kans maken op tickets? We mogen 5 x 2 tickets weggeven en 1 x de monografie. Stuur vóór dinsdag 18 oktober 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Earthlings' en in de mail je naam en adres, en maak kans!