projecten
Landelijk

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Deze zevende editie van de internationale tuinbouwtentoonstelling staat dit jaar geheel in het teken van Growing Green Cities. Tijdens de expo 2022 is er een ruim aanbod van kunst, cultuur en events. Als tegenstelling tot de functionele en pragmatische benadering van de natuur in de paviljoens en tuinen, benadert het kunst & cultuurprogramma de natuur op een meer emotionele wijze – vanuit reflectie. Hoe hebben we de natuur door de eeuwen heen gecultiveerd en welke rol speelt het in ons dagelijks leven?

  • Maison The Faux
  • Theo Triantafyllidis

Kunst en cultuur zijn inherent verbonden aan samenlevingen, aan ontwikkeling, aan steden, en dus aan de Floriade Expo 2022. Floriade wil meer mensen mee laten doen aan kunst en cultuur. Leeftijd, herkomst, opleiding en woonplaats zijn hierbij niet van belang. Want net als planten en bomen, geeft kunst en cultuur zuurstof aan de samenleving. Elke dag een cultureel programma met muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. 

Stichting AM

Stichting AM slaat de handen ineen met 5 Almeerse culturele instellingen, Corrosia, Land Art Flevoland, StrandLAB, De Nieuwe Bibliotheek & Stichting Kunstmuseum Flevoland, tijdens Floriade 2022. Samen maken zij plaats voor jonge, internationale beeldend kunstenaars in Almere en fungeert dit project als startpunt van Stichting AM. Dit doet de stichting door middel van een residencyprogramma met een publiek en toegankelijk tentoonstellings- en activiteitenprogramma waarin de ontwikkeling en uitwisseling tussen de kunstenaars onderling, de stad Almere en haar bewoners centraal staan. Gedurende de zomer van 2022 draait het om 10 talentvolle kunstenaars die in 5 residencyperioden aan de slag gaan.

Meer over Floriade 2022?

De Floriade Expo 2022 is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur t/m 9 oktober 2022. Wil je tickets bestellen of meer weten? Kijk op de website van Floriade!


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkgeschiedenis & letteren

Het Mooie Kinderboekenfestival 2022

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Een zorgvuldig samengestelde selectie van deze mooie kinderboeken komt jaarlijks tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

De lessen van de ZMV-Vrouwenbeweging

Atria ontwikkelde i.s.m. educatieplatform F-Site een educatief lesprogramma voor middelbare scholieren over de Zwarte, Migranten-, en Vluchtelingen Vrouwenbeweging.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project