projecten
beeldende kunstmuziekLandelijkFlevoland

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Deze zevende editie van de internationale tuinbouwtentoonstelling staat dit jaar geheel in het teken van Growing Green Cities. Tijdens de expo 2022 is er een ruim aanbod van kunst, cultuur en events. Als tegenstelling tot de functionele en pragmatische benadering van de natuur in de paviljoens en tuinen, benadert het kunst & cultuurprogramma de natuur op een meer emotionele wijze – vanuit reflectie. Hoe hebben we de natuur door de eeuwen heen gecultiveerd en welke rol speelt het in ons dagelijks leven?

  • Maison The Faux
  • Theo Triantafyllidis

Kunst en cultuur zijn inherent verbonden aan samenlevingen, aan ontwikkeling, aan steden, en dus aan de Floriade Expo 2022. Floriade wil meer mensen mee laten doen aan kunst en cultuur. Leeftijd, herkomst, opleiding en woonplaats zijn hierbij niet van belang. Want net als planten en bomen, geeft kunst en cultuur zuurstof aan de samenleving. Elke dag een cultureel programma met muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. 

Stichting Floriade ontvangt onder andere een bijdrage voor de projecten Hortus Avenue Busbaan – community art project van Farida Sedoc en 50-100 jonge Almeerders, Main Stage als Cultureel Hart – het centrale stage als hart van Floriade en de Internationale Dagen, en het programma met Klassieke Concerten – 25 zondagochtendconcerten van topniveau.

Stichting AM

Ook is er een bedrag gegaan naar Stichting AM. Zij slaan de handen ineen met 5 Almeerse culturele instellingen, Corrosia, Land Art Flevoland, StrandLAB, De Nieuwe Bibliotheek & Stichting Kunstmuseum Flevoland, tijdens Floriade 2022. Samen maken zij plaats voor jonge, internationale beeldend kunstenaars in Almere en fungeert dit project als startpunt van Stichting AM. Dit doet de stichting door middel van een residencyprogramma met een publiek en toegankelijk tentoonstellings- en activiteitenprogramma waarin de ontwikkeling en uitwisseling tussen de kunstenaars onderling, de stad Almere en haar bewoners centraal staan. Gedurende de zomer van 2022 draait het om 10 talentvolle kunstenaars die in 5 residencyperioden aan de slag gaan.

Meer over Floriade 2022?

De Floriade Expo 2022 is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur t/m 9 oktober 2022. Wil je tickets bestellen of meer weten? Kijk op de website van Floriade!


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Podcast Kunst is Lang

De gratis podcast Kunst is Lang is een samenwerking tussen online kunstmagazine Mister Motley en kunstjournalist Luuk Heezen, ontstaan vanuit de behoefte aan een gesprek over hedendaagse Nederlandse beeldende kunst dat zowel toegankelijk als inhoudelijk is. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Muntgebouw Utrecht van juni tot en met31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.

Bekijk project