projecten
muziekLandelijkVlieland

Into The Great Wide Open

Foto's vol frisse lucht en gedichtjes die onder je tenen kriebelen. Gelukkig zijn er elk jaar weer tal van kenners en creatievelingen, die de rust én inspiratie van de immer uitverkochte festivals op Vlieland doorgeven aan de mensen die geen kaartje wisten te bemachtigen of als voorpret voor de gelukkigen...

Knuffelende bomen en vleesetende plantjes
Staatsbosbeheer Vlieland selecteert tien bijzondere plekken op Vlieland die je misschien nog niet kende, maar die - het hele jaar door! - te ontdekken zijn. Zo geven ze de coördinaten naar een eik en een den die innig met elkaar zijn verstrengeld. Ze vertellen waar je de kikkers hoort, de salamanders en libellen ziet, en... waar je moet oppassen de vleesetende zonnedauw plantjes.

De Wandelende Kunstenaars
Gewapend met potlood en penseel trokken De Wandelende Kunstenaars vorige zomer het eiland over. Ze hoorden en zagen en proefden en beleefden. Wat daaruit voort kwam was Into The Great Wide Open 2018 in een klein boekwerk aan kleurrijke tekeningen en gedichten. Duinpannen en bospaadjes, kleine en grote artiesten: ze zijn allemaal terug te vinden in dit online prentenboekje. 

Vlieland op film door Sabine Rovers
Het kneuterige eilandleven is deel van Vlieland en het lentefestival Here Comes The Summer. Achter de schermen van het festival, op de camping en in de duinen vond fotograaf Sabine Rovers knakworstjes uit blik, kapotte tenten, katerige hoofden en snottebellen. Ze ging op pad met een analoge camera en wat rollen film, en kwam terug met een bonte verzameling eilanders en festivalgangers in hun natuurlijke habitat.

Cadeau aan Vlieland
Voor wat, hoort wat. Omdat Into The Great Wide Open al ruim tien jaar neerstrijkt op het mooiste eiland van de Waddenzee, was een cadeautje wel op zijn plaats. In samenwerking met Vlielandse schoolkinderen en kunstenaars ontstond het idee voor een nieuwe natuurspeeltuin genaamd 't Hol van Stout Konijn. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkmuziek

Talenttraject Jong Metropole

talenttraject Jong Metropole 2019/2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Le Guess Who? 2019

Het toonaangevende festival voor ontdekking, samenwerking en muzikaal grenzen verleggen.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Méér muziek in de klas

Structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen

Bekijk project