projecten
beeldende kunstLandelijk

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Het Nieuwe Muntgebouw te Utrecht van tot en met 3 juni tot en met 31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.


De tentoonstelling

COME ALIVE is een grootschalige ervaringstentoonstelling. Door middel van aanraking, beeld, geur en geluid halen de kunstenaars alles uit de kast om van ons lichaam de eerste en belangrijkste poortwachters te maken. De fysieke ervaring helpt ons ingesleten gedrag af te leren en nieuwe kennis toe te laten, waardoor we door een nieuwe bril naar onszelf en anderen kunnen kijken.

COME ALIVE is de nieuwste productie van stichting Niet Normaal INT (NNI), samengesteld door Ine Gevers en Morgan Catalina, met installaties, films, games, geur, sound en performances van 40 internationale kunstenaars en vormgevers in het Nieuwe Muntgebouw in Utrecht. 

Meer weten? Kijk op de website: Come Alive - COME ALIVE (come-alive.nl)


Bijdrage Cultuurfonds

Het Cultuurfonds heeft €25.000,- bijgedragen aan de tentoonstelling. Het thema van de tentoonstelling is urgent en prikkelend en trekt een bleed en divers publiek.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In volle bloei

De tentoonstelling 'In volle bloei' in het Mauritshuis neemt je mee op ontdekkingsreis door het genre van bloemstillevens. Waar kwam de plotselinge interesse in de zeventiende eeuw voor het bloemstilleven vandaan? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren in dit genre en wat was de rol van de wetenschap? Welkom in de fleurige wereld van het bloemstilleven en plantkunde!

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Oudroze

Oudroze is een project dat haar reis begint in Amsterdam. Dertig kleurrijke portretten en verhalen van een diverse groep 70+ lhbti personen zijn te zien bij het homomonument. Hun levenservaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst. Ervaringen die de ouderen en de jongeren generaties verbindt en de sociale acceptatie van lhbtiqa+ personen bevordert.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

BASK IT!

Crafts Council Nederland besteedt een jaar (2021) lang aandacht aan de techniek van het mandenvlechten (basketery of driedimensionaal vlechten). In samenwerking met vele partners onderzoeken en belichten we op een hedendaagse manier de technieken van het vlechten (HOW), dragen we de technieken over om te komen tot nieuwe en innovatieve toepassingen (WOW) om de vlechttechniek daarmee toekomstbestendig te maken.

Bekijk project